ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
31/12/2019

Θέματα 2019  για όλους τους υποψήφιους΄. Δείτε εδώ

5/8/2019

Ανακοίνωση για εξετάσεις διορίσιμων εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση 2019. Δείτε εδώ

16/5/2019

Εξετάσεις διορίσιμων εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση 2019. Δείτε περισσότερα εδώ

6/11/2017:

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr λίγο πριν τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Κύπρο, κάποιος ανέβασε τα θέματα του διαγωνισμού στo Facebook. Η Καθημερινή Κύπρου αναφέρει πως τα δοκίμα των Θρησκευτικών και Φυσικής ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα το Υπ.Παιδείας πριν λάβουν χώρα οι εξετάσεις!

Με αυτή την εξέλιξη το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ακύρώνει την συγκεκριμένο διαγωνισμό ΑΣΕΠ για όσους δίναν σήμερα όπως φαίνεται και θα προκηρύξει νέες ημερομηνίες για πραγματοποίηση νέου διαγωνισμού. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν εξελίξεις με άλλες ειδικότητες και  όλους έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες ή όσους θα δώσουν τις επόμενες

Τεράστια ταλαιπωρία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενδεχομένως να πρέπει γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και να περιμένουν τις νέες ημερομηνίες ώστε να ταξιδέψουν ξανά στην Κύπρο.

"Αφου μοιράσαν τα τετράδια στους εκπαιδευτικούς μέσα στο εξεταστικό κέντρο, μετά από λίγα λεπτά μπήκαν οι συντονιστές και μας είπαν τέλος" σημειώνει έλληνα εκπαιδευτικός

Το alfavita.gr επικοινώνησε με  υποψήφιο Έλληνα Εκπαιδευτικό που έχει ταξιδέψει στην Κύπρο για να δώσει εξετάσεις, ο οποίος σημείωσε το εξής για το γεγονός: "Είναι όλα στον αέρα, δεν μας έχουν ενημερώσει για τίποτα, απλά μας είπαν ότι ο διαγωνισμός σταματάει. Έχουμε δώσει τόσα χρήματα για τα αεροπορικά και την διαμονή και τώρα θα μας πουν να φύγουμε και να ξανά έρθουμε;"

19/9/2017:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει το Πρόγραμμα των Γραπτών Εξετάσεων Εκπαιδευτικών για Εγγραφή και Κατάταξη στον Πίνακα Διορισίμων 2017, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 04/11/2017 μέχρι και τις 10/11/2017.
Σε ανακοίνωσή του, το ΓΤΠ αναφέρει ότι στους υποψηφίους θα αποσταλεί σύντομα Δελτίο Υποψηφίου, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα αφορούν στην εξέτασή τους, συμπεριλαμβανομένου και του εξεταστικού τους κέντρου.
Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστέα ύλη και δείγματα ερωτήσεων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ: http://diorisimoi.moec.gov.cy/index.php/el/
Το ΥΠΠ ανακοινώνει, επίσης, τους τελικούς αριθμούς των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις Γραπτές Εξετάσεις Εκπαιδευτικών για Εγγραφή και Κατάταξη στον Πίνακα Διορισίμων 2017, ανά ειδικότητα.
Όλες οι διαδικασίες εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμών στην εκπαίδευση υλοποιούνται κανονικά και όπως ακριβώς είχαν προγραμματιστεί.

12/7/2017:

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Κύπρου: Συνολικά 17.417 υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «ο τελικός αριθμός των υποψηφίων που θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις αναμένεται να είναι μικρότερος, αφού σε ορισμένες ειδικότητες δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις, λόγω του μικρού αριθμού διαθέσιμων θέσεων, μικρότερος από έξι». Στο πρώτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α θα πρέπει να δημιουργήσει ηλεκτρονικό λογαριασμό πρόσβασης στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία με τα οποία έχει υποβάλει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΕΕΥ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι απαραίτητο ο/η κάθε υποψήφιος/α να διαθέτει προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Στο δεύτερο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό του/της ταχυδρομείο (email) θα προχωρεί στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του/της επιλέγοντας τον σύνδεσμο ενεργοποίησης που θα του έχει αποσταλεί από το σύστημα στο στάδιο ένα.
Στο τρίτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του/της ταχυδρομείου, καθώς επίσης και τον κωδικό πρόσβασης που δημιούργησε στο στάδιο ένα, θα αποκτά πρόσβαση στην αίτηση, την οποία και θα συμπληρώνει. (
Πηγή:http://www.sigmalive.com)

24/4/2017:

Ανακοινώθηκαν οι ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων για την επόμενη διετία 2018-2019 και 2019-2020.
Οι ανάγκες όπως φαίνονται στον πίνακες του Paideia-News αποτελούν προκαταρκτικές εκτιμήσεις που θα προκύψουν. Οι αριθμοί αποτελούν αρχικές εκτιμήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν δεσμευτικές.
Από τους αριθμούς αυτούς θα εξαρτηθεί και σε ποιους κλάδους θα δοθούν εξετάσεις τον Οκτώβρη στο πλαίσιο του Νέου σχεδίου Διορισμών Εκπαιδευτικών. Πίνακας Θέσεων 2018-2019 και 2019-2020.

15/3/2017:

Από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, δημοσιεύθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την προετοιμασία με φροντιστηριακά μαθήματα των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στις εξετάσεις που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
α) Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) προτρέπει όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να παρακολουθούν τακτικά τον ειδικό Ιστότοπο του ΥΠΠ (http://diorisimoi.moec.gov.cy ), ώστε να διασφαλίσουν τη σωστή ενημέρωσή τους για τις γραπτές εξετάσεις, στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Επίσης, τονίζει ότι η προετοιμασία των υποψήφιων πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά στην επίσημη ενημέρωση που δίνεται από το ΥΠΠ.
β) Εφιστά την προσοχή των υποψηφίων στο να μην επηρεάζονται από παραπλανητική πληροφόρηση που προέρχεται από μη επίσημες πηγές. Τονίζεται ότι η εξεταστική δοκιμασία έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αρκεί η προετοιμασία των υποψήφιων με προσωπική μελέτη και χωρίς τη χρήση εξωτερικής φροντιστηριακής βοήθειας. Γι’ αυτόν τον σκοπό, άλλωστε, ετοιμάζεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες – και είναι άμεσα διαθέσιμο για όλους, στον ειδικό Ιστότοπο – το υλικό που είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική προετοιμασία των υποψήφιων.
γ) Στόχος του ΥΠΠ είναι η έγκαιρη ενημέρωση και η παροχή ικανοποιητικού χρόνου για τη σωστή προετοιμασία των υποψήφιων σε σχέση με τις λεπτομέρειες της εξέτασης όλων των επιμέρους αντικειμένων και στη βάση της ήδη ανακοινωθείσας φιλοσοφίας που θα διέπει την κατάρτιση των εξεταστικών δοκιμίων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το ΥΠΠ θα ανακοινώσει στον ειδικό Ιστότοπο τα ακόλουθα:
Τους Πίνακες Προδιαγραφών που θα αφορούν στις Γραπτές Εξετάσεις των Γνωστικών Αντικειμένων.
Δειγματικές ερωτήσεις που θα περιλαμβάνουν τα εξεταστικά δοκίμια όλων των ειδικοτήτων.
Τις ειδικότητες για τις οποίες θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις το 2017 και τον εκτιμώμενο αριθμό των θέσεων που θα προσφερθούν μέσα στα επόμενα χρόνια για κάθε μία από αυτές τις ειδικότητες. Επισημαίνεται ότι για τις ειδικότητες για τις οποίες δεν αναμένεται να υπάρξουν ανάγκες μέσα στην επόμενη περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν γραπτές εξετάσεις.
Το τέλος συμμετοχής στην εξέταση.
Τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων"

7/3/2017:

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όλες τις απορίες γύρω από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ Κύπρου.

1. Τι πρέπει να κάνω για να περιληφθώ στους πίνακες διοριστέων;  Για να εξεταστεί το ενδεχόμενο εγγραφής σας στους πίνακες διοριστέων θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στο επίσημο έντυπο ΕΕΥ01 , μαζί με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του εν λόγω εντύπου. Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στο Γραφείο της Επιτροπής, καθώς και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής από την επιλογή Έντυπα.

2. Ποιες είναι οι ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει πίνακας διοριστέων; Μπορείτε να δείτε όλες τις ειδικότητες εδώ.

3. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων;  Μπορείτε να παραδώσετε την αίτησή σας στο Γραφείο της Επιτροπής (ωράριο εξυπηρέτησης κοινού 8:00πμ-3:00μμ), ή να την αποστείλετε στη διεύθυνση: 
Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας 
Σύμπλεγμα νέων κυβερνητικών γραφείων
Μιχαλάκη Καραολή 
1408 Λευκωσία – Κύπρος

4. Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων; Αίτηση για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων μπορούν να υποβάλουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εικοστό έτος της ηλικίας τους και, νοουμένου ότι πρόκειται για πολίτες της Δημοκρατίας, έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

5. Ποια είναι τα απαιτούμενα προσόντα για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων; Τα απαιτούμενα προσόντα για κάθε θέση καθορίζονται στο οικείο Σχέδιο Υπηρεσίας. Μπορείτε να δείτε τα Σχέδια Υπηρεσίας των θέσεων Δασκάλου, Νηπιαγωγού, Ειδικού Εκπαιδευτικού, Καθηγητή και Εκπαιδευτή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής επιλέγοντας από το μενού Χρήσιμες Πληροφορίες – Σχέδια Υπηρεσίας.

6. Μέχρι πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων; Υπάρχει κάποια προθεσμία; Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Οι αιτήσεις που παραλαμβάνονται στο Γραφείο της Επιτροπής από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους εξετάζονται για τον πίνακα διοριστέων που αναρτάται στο τέλος του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

7. Πώς μπορώ να μάθω τη σειρά προτεραιότητάς μου στον πίνακα διοριστέων; Μπορείτε να δείτε τους πίνακες διοριστέων επιλέγοντας από το μενού Κατάλογοι Διοριστέων και μετά την εκπαιδευτική βαθμίδα που σας ενδιαφέρει.

8. Πώς καθορίζεται η σειρά προτεραιότητας στους πίνακες διοριστέων; Η σειρά προτεραιότητας στον πίνακα διοριστέων καθορίζεται ως ακολούθως: 

(1) H σειρά προτεραιότητας καθορίζεται πρώτα από το έτος υποβολής αίτησης για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων. 
(2) Μεταξύ των υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση το ίδιο έτος, η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με βάση το έτος απόκτησης του πρώτου τίτλου σπουδών, δηλαδή του βασικού τίτλου με βάση τον οποίο γίνεται η εγγραφή στον πίνακα διοριστέων της συγκεκριμένης ειδικότητας. 

(3) Mεταξύ των υποψηφίων που αναφέρονται στο εδάφιο (2) και οι οποίοι απέκτησαν τον πρώτο τίτλο σπουδών τους το ίδιο έτος, η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: 
(α) βαθμός στο βασικό τίτλο, δίπλωμα ή πτυχίο ή σ' άλλα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το βαθμό αυτό, ανάλογα με την περίπτωση: (i) 3 μονάδες για βαθμό άριστα ή ισοδύναμο βαθμό (ii) 2 μονάδες για βαθμό λίαν καλώς ή ισοδύναμο βαθμό (iii) 1 μονάδα για βαθμό καλώς ή όταν δεν αναγράφεται βαθμός 
(β) πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα σε θέμα το οποίο είναι συναφές με την  εκπαίδευση ή την ειδικότητα του υποψηφίου ή τα καθήκοντα της θέσης: (i) 3 μονάδες για διδακτορικό τίτλο επιπέδου PhD ή άλλου ισοδύναμου επιπέδου (ii) 2 μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο επιπέδου MA, MSc ή άλλου ισοδύναμου επιπέδου (iii) 1 μονάδα για μεταπτυχιακό δίπλωμα που αποκτήθηκε μετά  από φοίτηση διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους 
Νοείται ότι σε περίπτωση υποψηφίου που έχει πέραν του ενός πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα, μόνο ένα θα λαμβάνεται υπόψη 

     (γ) εκπαιδευτική προϋπηρεσία: ½ μονάδα για κάθε 12 μήνες συνολικής προϋπηρεσίας

     (δ) 1 μονάδα για υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά ή στις ένοπλες δυνάμεις κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

(4) Tα κριτήρια που αναφέρονται στο εδάφιο (3) συνυπολογίζονται μετά την  αριθμητική αποτίμηση της καθοριζόμενης βαρύτητας του καθενός σε μονάδες και την πρόσθεση στη συνέχεια των μονάδων κάθε υποψηφίου. Tο σύνολο των μονάδων που έχει ένας υποψήφιος καθορίζει τη σειρά προτεραιότητάς του.

(5) Σε περίπτωση υποψηφίων με τον ίδιο αριθμό μονάδων, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία απόκτησης του πρώτου τίτλου σπουδών, προκειμένου δε περί υποψηφίων που απέκτησαν τον πρώτο τίτλο σπουδών τους την ίδια ημερομηνία, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης και σε περίπτωση που η ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η ίδια, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία γέννησης του υποψηφίου.

9. Τι μπορώ να κάνω αν το όνομά μου δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα διοριστέων του Φεβρουαρίου ή αν πιστεύω ότι η σειρά προτεραιότητάς μου στον πίνακα είναι λανθασμένη;  Μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την ανάρτηση των πινάκων διοριστέων του Φεβρουαρίου, κάθε επηρεαζόμενος μπορεί να υποβάλει γραπτή ένσταση στην Επιτροπή, εκθέτοντας σ΄ αυτή πλήρεις λόγους για υποστήριξή της.  Η Επιτροπή εξετάζει  όλες τις ενστάσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα και αποφασίζει σχετικά. Ακολούθως, κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου–Ιουνίου του ίδιου έτους αναρτώνται οι αναθεωρημένοι πίνακες διοριστέων, αφού ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις της Επιτροπής, μετά την εξέταση των ενστάσεων.

10. Πώς γίνονται οι διορισμοί στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία; Οι διορισμοί γίνονται με βάση: 
(α) τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων και
(β) τις ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που υποβάλλονται στο Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

11. Χρειάζεται να υποβάλλω νέα αίτηση κάθε χρόνο;  Η Επιτροπή, με ανακοίνωσή της λίγο πριν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για διορισμό σε έκτακτη βάση να υποβάλλουν σχετική αίτηση ενδιαφέροντος. Εκπαιδευτικοί που έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες διοριστέων και ενδιαφέρονται μόνο για μόνιμο διορισμό, δε χρειάζεται να ξαναϋποβάλουν αίτηση.

12. Ποια πιστοποιητικά πρέπει να υποβάλω για παραχώρηση μονάδων για πρόσθετα προσόντα;

(α) Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών 
(β) Για κάθε τίτλο σπουδών, αποδεικτικό σπουδών για κάθε έτος φοίτησης με αναλυτική κατάσταση των διδαχθέντων μαθημάτων και της επίδοσης στο καθένα, στο οποίο να αναγράφεται και ο γενικός βαθμός.
(γ) Σύντομη περιγραφή, από τον Οδηγό Σπουδών του Πανεπιστημίου/Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, του περιεχομένου κάθε μαθήματος που αναγράφεται στην αναλυτική κατάσταση των διδαχθέντων μαθημάτων, σε φωτοαντίγραφο.

13. Ποια πιστοποιητικά πρέπει να υποβάλω για αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας/τεχνικής πείρας; Βεβαίωση για εκπαιδευτική προϋπηρεσία, αν υπάρχει, ως ακολούθως:
1) Βεβαίωση με ακριβείς ημερομηνίες (ημέρα/μήνα/έτος) έναρξης και τερματισμού διδακτικής απασχόλησης, περιόδους εβδομαδιαίας απασχόλησης και διάρκεια της διδακτικής περιόδου σε λεπτά.
2) Από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων:(α) Αναλυτική κατάσταση εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τις περιόδους απασχόλησης σε κάθε εκπαιδευτικό ή άλλο ίδρυμα ή οργανισμό. (β) Βεβαίωση στην οποία να φαίνονται οι εργοδότες, στους οποίους ο/η αιτητής/τρια ήταν δηλωμένος/η ως μισθωτό πρόσωπο, καθώς και η περίοδος κατά την οποία εργάστηκε σ’αυτούς.

Βεβαίωση τεχνικής πείρας (για Εκπαιδευτές και Καθηγητές Τεχνολογίας μόνο), ως ακολούθως:
1) Βεβαίωση με ακριβείς ημερομηνίες (ημέρα/μήνα/έτος) ανάληψης και τερματισμού καθηκόντων, ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης, θέση και είδος εργασίας.
2) (α) Αναλυτική κατάσταση εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τις περιόδους απασχόλησης σε κάθε οργανισμό ή εταιρεία.
(β) Βεβαίωση, όπως στο 9.2 (β) πιο πάνω.

14. Μέχρι ποια ημερομηνία μπορώ να καταθέσω μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή βεβαιώσεις εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας/τεχνικής πείρας για να ληφθούν υπόψη για τους Πίνακες Διοριστέων; Σύμφωνα με την εκπαιδευτική νομοθεσία, για τους πίνακες διοριστέων Φεβρουαρίου και τους αναθεωρημένους πίνακες του ιδίου  έτους, θα λαμβάνονται υπόψη μόνο αιτήσεις, τίτλοι σπουδών, βεβαιώσεις εκπαιδευτικής υπηρεσίας και τεχνικής πείρας και άλλα πιστοποιητικά, που υποβάλλονται στην Ε.Ε.Υ. μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

15. Τι σημαίνουν τα αρχικά στις διάφορες στήλες του πίνακα διοριστέων;

Σύν. Μον. =  Το σύνολο των μονάδων των στηλών «Βαθ.Τιτ» + «Πρ.Πρ» + «Εκ.Υπ» + «Εθ.Φρ» 
   Ημ.Τίτλου =  Η ημερομηνία απόκτησης του τίτλου με βάση τον οποίο έγινε δεκτή η αίτηση για εγγραφή στον εν λόγω πίνακα διοριστέων
   Βαθ.Τιτ. =  Μονάδες για το βαθμό του τίτλου με βάση τον οποίο έγινε δεκτή η αίτηση για εγγραφή στον εν λόγω πίνακα διοριστέων
   Πρ.Πρ. =  Μονάδες για πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα επιπέδου Postgraduate Diploma, Master ή Ph.D.
   Εκ. Υπ. =  Μονάδες για αναγνωρισμένη εκπαιδευτική προϋπηρεσία
   Εθ.Φρ. =  Παραχωρείται 1 μονάδα για εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων στην Εθνική Φρουρά ή στις ένοπλες δυνάμεις κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
   Πρ. =  Το γράμμα «Π» σημειώνεται δίπλα από το όνομα όσων έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης

 

30/1/2017:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ανακοίνωσε την ύλη των εξετάσεων για τον πρώτο γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών που θα γίνει το Φθινόπωρο του 2017. Μέσω των γραπτών εξετάσεων οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξασφαλίσουν μοριοδότηση για σκοπούς καθορισμού προτεραιότητας στον πίνακα διορισίμων εκπαιδευτικών μέχρι και 50%. Εκτός από τη γραπτή εξέταση η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται επίσης, από το βαθμό πτυχίου, πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα (μάστερ, διδακτορικό, 2ος τίτλος σπουδών, εκπαιδευτική προϋπηρεσία, έτος κατάθεσης πρώτου τίτλου σπουδών, υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις)

Οι γραπτές εξετάσεις χωρίζονται σε τρία μέρη και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1.       Το πρώτο μέρος, το οποίο μοριοδοτείται με 32%, αφορά εξέταση στο γνωστικό αντικείμενο.

2.       Το δεύτερο μέρος, το οποίο μοριοδοτείται με 10%, αφορά εξέταση δεξιοτήτων.

3.       Το τρίτο μέρος, το οποίο μοριοδοτείται με 8%, αφορά εξέταση για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας

Για σκοπούς πληροφόρησης των ενδιαφερόμένων το Υπουργείο ανακοίνωσε τη λειτουργία νέας ιστοσελίδας με τη σχετική ύλη για κάθε γνωστικό αντικείμενο και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εξέταση. Για ελάχιστα αντικείμενα για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα ανάρτηση υλικού, η δημοσίευσή του θα γίνει άμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου 2017. Πληροφορίες για την Εξεταστέα Ύλη μπορείτε να βρείτε στους πιο κάτω συνδέσμους: Δημοτική ΕκπαίδευσηΜέση Γενική ΕκπαίδευσηΜέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν την ειδική ιστοσελίδα για τις Εξετάσεις Διορισίμων Εκπαιδευτικών http://diorisimoi.moec.gov.cy  σε τακτά χρονικά διαστήματα για περαιτέρω σημαντική ενημέρωσή τους σε θέματα των εξετάσεων. Σημειώνεται ότι η πρώτοι διορισμοί με το σύστημα των γραπτών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτεμβριο του 2018. Συγκεκριμένα, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2027 οι κενές θέσεις θα πληρούνται κατά 50% με διορισμό από την επετηρίδα (πίνακας διοριστέων) και κατά 50% από τον πίνακα διορίσιμων (γραπτός διαγωνισμός). Απο τον Σεπτέμβριο του 2027 όλοι οι διορισμοί θα πραγματοποιούνται μόνο από τον πίνακα διορισίμων. Σημειώνουμε, επίσης, ότι για να συμμετέχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στους πίνακες διορισίμων. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στους πίνακες διορισίμων καθώς και τη σχετική μοριοδότηση μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. 

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ ΚΥΠΡΟΥ  IP Address
 ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΩΝ
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Create your own banner at mybannermaker.com!
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ε - l e a r n i n g
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΣΔΔΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ 2022
ΣΤΡΑΤ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ 2020
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ε.Υ.Π. 2019
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2018
ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
EPSO
ΑΣΕΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ Υ.Π.Α
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΩΝ
ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΕIC
ΕΑΠ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ