ΔΕΙΓΜΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ε - l e a r n i n g
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΣΔΔΑ
ΣΤΡΑΤ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ 2020
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ε.Υ.Π. 2019
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2018
ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
EPSO
ΑΣΕΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ Υ.Π.Α
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΩΝ
ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΕIC
ΕΑΠ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
 

 

 

      

 

 

 IP Address

          Το Twitter βάζει τέλος στις πολιτικές διαφημίσεις, παγκοσμίως ...

Ανακοινώσεις

18/10/2020

Αλλάζουν όλα στους διορισμούς στο δημόσιο, που θα γίνονται πλέον με ετήσιες γραπτές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων, οι οποίες θα γίνονται πιο εξειδικευμένες, ανάλογα με την ειδικότητα. Από αυτήν τη διαδικασία μάλιστα, δεν θα λείψουν τα τεστ δεξιοτήτων και προσωπικότητας. Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για το οποίο μιλά αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Θα έχει μεγάλο βάρος το αποτέλεσμα από την πραγματοποίηση πανελλαδικών εξετάσεων κύρους, που θα δίνουν οι ενδιαφερόμενοι κάθε χρόνο. 'Έτσι, θα γίνει πραγματικότητα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο ελληνικό δημόσιο» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών
Την ώρα, που οι άνεργοι στην χώρα μας ξεπερνούν το 1 εκατ. οι περισσότεροι νέοι που ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη τους στο δημόσιο.
«Οι περισσότεροι από εμάς φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν διορίζονται» δηλώνει πολίτης.
Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα είναι το βασικό κριτήριο για την κάλυψη των κενών θέσεων. Επόμενο βήμα η δημιουργία μιας δεξαμενής, από την οποία η ανεξάρτητη αρχή θα αντλεί τους διοριστέους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φορέα.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλες οι διαδικασίες θα διεξάγονται ηλεκτρονικά.
Οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν τίτλους σπουδών και βεβαιώσεις, καθώς το ΑΣΕΠ θα μπορεί να αντλεί τα δικαιολογητικά από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Ο ρόλος του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενισχύεται, με στόχο να μπεί τέλος στις καθυστερήσεις που μπορεί να ξεπερνούν ακόμα και τα δυο χρόνια από την προκήρυξη μέχρι τον διαγωνισμό.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
-Ηλεκτρονική διαδικασία
-Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών
-Ενισχύεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ
- Τέλος στις καθυστερήσεις
«Τουλάχιστον για τους καθηγητές θα αναπληρωθούν πιο γρήγορα τα κενά» λέει άλλος ερωτηθείς σχετικά πολίτης.
«Στόχος μας είναι να πετύχουμε τις κατάλληλες συναινέσεις και συγκλίσεις. Αυτή μεταρρύθμιση αφορά όλους τους πολίτες ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα είμαστε έτοιμοι τις επόμενες τρείς εβδομάδες να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο κάθε υπηρεσίας, γιατί δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει με αυτούς, που έχει και πάντως στο τέλος οι όποιοι άνθρωποι θα αξιολογούνται μαζί με τις πολιτικές. Αυτά περιμένουμε να δούμε. Όχι μικροαλλαγές » σημείωσε Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε 12,253 προσλήψεις στο δημόσιο για το 2021.

                                                                                                                                                                                    Πηγή: skai.gr

12/10/2020

«Πανελλαδικές» γραπτές εξετάσεις θα περνούν οι αλλοδαποί που επιθυμούν να πολιτογραφηθούν Έλληνες, να αποκτήσουν δηλαδή την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει τεθεί σε διαβούλευση έως και τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο. Περίπου 30.000 αιτήσεις πολιτογράφησης που είναι σε εκκρεμότητα –ορισμένες μάλιστα για χρόνια– αναμένεται να εξεταστούν με το «νέο σύστημα», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, εφόσον οι αιτούντες επιλέξουν να δώσουν εξετάσεις. Εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις για την πιστοποίηση των γνώσεών τους στη Γλώσσα, στη Γεωγραφία και στην Ιστορία, δηλαδή καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 80% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας, οι αλλοδαποί αποκτούν «Πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση» και έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση πολιτογράφησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι αλλοδαποί θα καταβάλλουν εξέταστρο 250 ευρώ. Οι θεματικές ενότητες εξετάζονται μέσω τυχαίας επιλογής από τράπεζα θεμάτων τριακοσίων (300) τουλάχιστον ερωτήσεων, η οποία τηρείται με μέριμνα και ευθύνη της γενικής γραμματείας Ιθαγένειας. Η τράπεζα θεμάτων είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του ιστοτόπου του υπουργείου Εσωτερικών. Για τους αιτούντες που έχουν ξεπεράσει το 67ο έτος ή δεν μπορούν να συμμετέχουν λόγω διαγνωσμένης δυσκολίας σε γραπτές εξετάσεις, προβλέπεται προφορική διαδικασία. Από τις εξετάσεις απαλλάσσονται όσοι έχουν φοιτήσει επιτυχώς σε λύκειο της χώρας που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ή έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό ΑΕΙ ή έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών από ελληνικό ΑΕΙ.

Ωστόσο, η τελική τύχη του αιτήματος πολιτογράφησης, το παράβολο για την κατάθεση του οποίου καθορίζεται στα 550 ευρώ, θα κρίνεται από συνέντευξη η οποία θα πραγματοποιείται από δύο υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. της γενικής γραμματείας Ιθαγένειας με τουλάχιστον πενταετή εμπειρία ως εισηγητές. Ο αλλοδαπός, εφόσον το αίτημά του απορριφθεί, έχει δικαίωμα προσφυγής στο αρμόδιο διοικητικό εφετείο. Το λευκό ποινικό μητρώο αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την πολιτογράφηση.

Παράλληλα, ο αιτών αλλοδαπός θα πρέπει να διαθέτει ελάχιστο δηλωθέν εισόδημα, το ύψος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ετήσιο σύνολο των μηνιαίων αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη. 

Το νέο σύστημα, εφόσον ψηφιστεί από τη Βουλή, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2021. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Τροποποίηση κώδικα ελληνικής ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ» δεν περιέχονται προθεσμίες όσον αφορά τις υποχρεώσεις της διοίκησης για την εξέταση του αιτήματος πολιτογράφησης. Παρά το γεγονός ότι η αναμόρφωση του συστήματος πραγματοποιείται ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, δεν καθορίζεται ο χρόνος εξέτασης του αιτήματος, ούτε και το χρονικό περιθώριο για την έκδοση της απόφασης.

27/9/2020

Ενημερωθείτε για τις νέες ενάρξεις τμημάτων του Οκτωβρίου για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης .

26/9/2020

Αναλαμβάνουμε εκπονήσεις παντός τύπου εργασιών (απλές εργασίες, μεταπτυχιακές, διπλωματικές, διδακτορικές).   Στείλτε μας e-mail το θέμα και την ημερομηνία παράδοσης και σε 15΄ θα έχετε απάντηση για το κόστος και την διάρκεια εκπόνησής της.

12/9/2020

Ριζικές αλλαγές στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ- Ενας διαγωνισμός κάθε χρόνο, ηλεκτρονικά οι γραπτές δοκιμασίες

 
Τον ανασχεδιασμό των διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, με βάση το τρίπτυχο «ταχύτερα, αποτελεσματικότερα, αξιοκρατικότερα», προωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο που έρχεται στη Βουλή.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί τον εκσυχρονισμό των διαδικασιών προσλήψεων και την προσαρμογή τους στα δεδομένα της νέας εποχής, 26 χρόνια μετά την ψήφιση και εφαρμογή του εμβληματικού ν. 2190/94, γνωστότερου και ως «νόμος Πεπονή», που έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις.
 
Θεοδωρικάκος: Όχι μόνο δεν καταργούμε, αλλά ενισχύουμε το ΑΣΕΠ

 
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωερικάκος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ερωτηθείς για το τι επιδιώκει η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις στο νόμο «Πεπονή», επισήμανε: «Επιβάλλεται να προχωρήσουμε με ταχύτερα βήματα για να δημιουργήσουμε ένα κράτος πιο λειτουργικό, λιγότερο σπάταλο, πιο αποτελεσματικό που ως στόχο θα έχει να κάνουμε καλύτερη και πιο απλή τη ζωή των πολιτών.  Ψυχή του κράτους είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Το δυναμικό αυτό θέλουμε να το ενισχύσουμε και ένας τρόπος είναι η βελτίωση του τρόπου προσλήψεων. Στο δημόσιο θέλουμε εκείνους που είναι πιο άξιοι και μπορούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους. Δεν αρκούν μόνο οι τίτλοι σπουδών αλλά οι πραγματικές ικανότητες και γνώσεις».
 
Στο ερώτημα αν η γραπτή εξέταση διασφαλίζει την αξιοκρατία, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε με ένα παράδειγμα: «Όταν το κράτος θέλει να προσλάβει 10 στατιστικολόγους δεν θα τους επιλέγει κάνοντας «διαγωνισμό» βαθμολογίας ανόμοιων πανεπιστημίων, από διάφορες χώρες, σε πτυχία που πήραν οι υποψήφιοι σε διάφορες εποχές.
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν θα  συμμετέχουν σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που θα αντιστοιχούν με την εργασία που θα κάνουν την επομένη της πρόσληψής τους και θα προσλαμβάνονται εκείνοι που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι μια διαδικασία δίκαιη, αντικειμενική και αξιοκρατική».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος οι πρώτες εξετάσεις με το νέο σύστημα στόχος είναι να γίνουν το 2022, ενώ απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το ΑΣΕΠ ήταν κατηγορηματικός:
 
«Όχι μόνο δεν καταργούμε, αλλά ενισχύουμε το ΑΣΕΠ. Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης δεν μπορεί οι προσλήψεις να γίνονται με τα δεδομένα της δεκαετίας του 90. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της ψηφιοποίησης, την οποία εισάγουμε στον ΑΣΕΠ. Πρόθεσή μας δεν είναι να καταργήσουμε, αλλά να εκσυγχρονίσουμε και να συμπληρώσουμε τη νομοθεσία, ώστε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού για το δημόσιο να βγει ενισχυμένο.  Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην αξιοκρατία. Στόχος μας «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.
Επαναλαμβάνω, δεν μας νοιάζουν τα χαρτιά και οι βαθμοί από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Δεν επιδιώκουμε συσσώρευση χαρτιών αλλά αξιοποίηση γνώσεων. Ούτε όλα τα πανεπιστήμια είναι ίδια, ούτε κριτής των πάντων μπορεί να είναι η βαθμολογία και το πτυχίο ανόμοιων πανεπιστημίων και διαφορετικών εποχών.  Μας νοιάζει η πραγματική γνώση και η πραγματική ικανότητα».
 
Ψηφιοποίηση των διαδικασιών και αξιοκρατία- Ένας γραπτός διαγωνισμός κάθε χρόνο
 
Από τον εν λόγω νόμο διατηρείται η αντικειμενικότητα στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων και ενισχύονται περαιτέρω δύο παράμετροι: η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που θα οδηγήσει σε ταχύτερη διεκπεραίωση των προσλήψεων και η αξιοκρατία στην επιλογή προσωπικού με στόχο να επιλέγεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».
 
Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την κατάργηση των ξεχωριστών προκηρύξεων που εκδίδονται από το ΑΣΕΠ για έναν ή για περισσότερους φορείς και την καθιέρωση ενός γραπτού διαγωνισμού κάθε χρόνο για όλες τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των φορέων και των υπηρεσιών του δημοσίου.
 
Οι γραπτές δοκιμασίες διεξάγονται ηλεκτρονικά, για το σύνολο των μόνιμων θέσεων, στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων (σε συνεργασία του ΑΣΕΠ µε τα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για διαχειριστικά θέματα, όπου απαιτείται) και περιλαμβάνουν τρία μέρη: Γνωστικά πεδία, Δεξιότητες, Προσωπικότητα.
 
Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις και η επιλογή των υποψηφίων
 
Η δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις των γνωστικών πεδίων (σε πόσα και ποια) εναπόκειται στη βούληση των υποψηφίων ανάλογα με την προτίμηση θέσεων που έχουν δηλώσει, ενώ οι δοκιμασίες δεξιοτήτων και προσωπικότητας είναι κοινές για όλους τους υποψηφίους ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στα ίδια «θέματα» στις δεξιότητες και στην προσωπικότητα ενώ θα διαφοροποιηθούν τα θέματα στα γνωστικά πεδία (ενδεικτικά: πληροφορικοί, λογιστές, ελεγκτές κ.λπ.).
 
Οι ερωτήσεις που αφορούν στα γνωστικά πεδία θα προκύπτουν, κατόπιν κλήρωσης με ειδικό λογισμικό, από ένα σύνολο ερωτήσεων που απαρτίζουν την Τράπεζα Θεμάτων την ευθύνη της οποίας έχει το ΑΣΕΠ. Η Τράπεζα Θεμάτων δημιουργείται στα πρότυπα της αντίστοιχης Τράπεζας Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ενώ, κατ' ανάλογη διαδικασία, κατασκευάζονται και οι περιεχόμενες ερωτήσεις.
 
Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» από την οποία η ανεξάρτητη αρχή αφού ελέγχει και διασταυρώνει τα προσόντα του κάθε υποψηφίου, στη συνέχεια θα αντλεί τους διοριστέους, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε φορέα.
 
Βασικό κριτήριο επιλογής η επίδοση στα γραπτά
 
Η επίδοση στη γραπτή δοκιμασία θα είναι το βασικό κριτήριο για την κάλυψη κενών θέσεων, καθώς δεν θα δίνεται τόση σημασία στα τυπικά προσόντα. «Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η συσσώρευση χαρτιών (τίτλων σπουδών) και βαθμών από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο, όσο η αξιοποίηση των γνώσεων, των ικανοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.
 
Όλες οι διαδικασίες θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, διασφαλίζοντας την αντικειμενικότητα καθώς δεν θα παρεμβάλλεται ανθρώπινο χέρι. Σχεδιάζεται, επίσης, η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ του ΑΣΕΠ και των εμπλεκόμενων στις επιμέρους διαδικασίες φορέων που παρέχουν στοιχεία στις διαδικασίες της ανεξάρτητης αρχής. Χάρη σε αυτό δεν θα απαιτείται από τους υποψηφίους να προσκομίζουν τίτλους σπουδών και βεβαιώσεις, καθώς θα μπορεί το ΑΣΕΠ να τα αντλεί απευθείας από τις δημόσιες υπηρεσίες.
 
Για τις περιπτώσεις πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες παραμένουν οι ίδιες, με τη διαφορά ότι διεξάγονται ηλεκτρονικά και αναπτύσσονται διαλειτουργικότητες μεταξύ των διαφόρων πληροφοριακών συστημάτων.
 
Η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου θα ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο. Τον Ιανουάριο ο κάθε φορέας θα ανακοινώνει στο υπουργείο Εσωτερικών τα κενά του, τα οποία θα αναζητούνται από την εσωτερική αγορά του Δημοσίου, μέσω αποσπάσεων και μετατάξεων. Τον Μάιο θα καταγράφονται όσες θέσεις δεν καλύφθηκαν από την κινητικότητα, και θα αναζητηθούν μέσω προσλήψεων. Το Σεπτέμβριο το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο προσλήψεων του επόμενου έτους, με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
 
Με δεδομένο ότι το ΑΣΕΠ θα έχει στα χέρια του την εγκριτική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τις προσλήψεις του επόμενου έτους από τον Σεπτέμβριο, σε συνδυασμό με τη διαλειτουργικότητα, το υπουργείο εκτιμά πως θα κερδηθεί σημαντικός χρόνος για τις υπηρεσίες του Δημοσίου καθώς και για τους ίδιους τους υποψηφίους, αφού θα βρίσκονται πιο γρήγορα στις θέσεις τους. Στόχος είναι να μην υπερβαίνει το ένα έτος το διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που μια υπηρεσία κοινοποιεί τις ανάγκες της στο αρμόδιο υπουργείο (και εγκρίνεται) έως την ανάρτηση των πινάκων διοριστέων. Σήμερα ο αντίστοιχος χρόνος φτάνει κατά μέσο όρο τα δύο έτη
 
Εντός του Οκτωβρίου η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή
 
Το νομοσχέδιο θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση και η κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση αναμένεται εντός του Οκτωβρίου. Οι αλλαγές που θα θεσπιστούν υπολογίζεται ότι θα εφαρμοστούν το πρώτο τρίμηνο του 2022.
10/9/2020

Αποτελέσματα Α΄ Σταδίου 27ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ & Ανακοινώσεις ΚΕΕ

Δείτε το πρόγραμμα προετοιμασίας Β' Σταδίου Φακέλου

31/8/2020

Το Σάββατο στις 5 Σεπτεμβρίου και τη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα προετοιμασίας για τους ανθυπολογαγούς στρατιωτικούς δικαστικούς γραμματείς σε πρόγραμμα  εξ΄αποστάσεως οn-line συναντήσεων.

Δείτε αναλυτικά εδώ ημέρες και ώρες έναρξης, εισηγητές, κ.λ.π.

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία ή στο pfkollintza@yahoo.gr ώστε να δώσετε το e-mail σας και το ονοματεπώνυμό σας για να σας δώσουμε κωδικούς πρόσβασης για την παρακολούθηση της δωρεάν δοκιμαστικής εβδομάδας μαθημάτων.

 
E - LEARNING ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΕΝΑΡΞΗ

Ποινικό Δίκαιο-Ποινική Δικονομία-Στρατιωτικό Ποινικό Δίκαιο

Σάββατο 5 Σεπτ: 10π.μ-2μ.μ

Δευτέρα: 5.30.μ-9.30μ.μ

Λεκτικές Δεξιότητες

Τρίτη 8 Σεπτ: 5μ.μ-9μ.μ

 

Στην προετοιμασία από απόσταση θα μπορείτε:

α) Να παρακολουθείτε on-line το μάθημα και να παρεμβαίνετε θέτοντας απορίες είτε μέσω chat, είτε συνομιλώντας με τον εισηγητή.

β) Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να βλέπετε και πάλι τα μαθήματα βιντεοσκοπημένα αρκετές φορές μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός με τη χρήση των κωδικών εισόδου σας στην πλατφόρμα.

γ) Αν κάποιο μάθημα δεν μπορέσετε να το παρακολουθήσετε, μπορείτε να το δείτε οποτεδήποτε.

δ) Τις σημειώσεις της κάθε συνάντησης του κάθε μαθήματος μπορείτε να τις ''κατεβάζετε'' από μία έως δύο ημέρες νωρίτερα, ώστε να έχετε ήδη μια εικόνα της παράδοσης που θα ακολουθήσει.

ε) Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το πρώτο μαθήματα του κάθε αντικειμένου δοκιμαστικά.

27/8/2020

Ενημερωθείτε για τις νέες ενάρξεις τμημάτων ''δια ζώσης'' και εξ' αποστάσεως-οn-line'' για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

3/8/2020

 

Προκήρυξη ΚΖ΄ εισαγωγικού διαγωνισμού Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών 2020. Δείτε αναλυτικά.

Αριθμός θέσεων: Διοικητική Δικαιοσύνη: εξήντα έξι (66) θέσεις, ως εξής: έξι (6) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, έξι (6) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τέσσερις (4) θέσεις δοκίμων εισηγητών της Γενικής Επιτροπείας Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πενήντα (50) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
Β. Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη εκατόν μία (101) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.
Γ. Εισαγγελείς είκοσι πέντε (25) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά και προθεσμίες. Ενημερώσου εδώ

20/7/2020

Έναρξη προετοιμασίας για το διαγωνισμό στρατιωτικών δικαστικών γραμματέων. Δείτε λεπτομέρειες.

13/7/2020

Αισθητή μείωση (1000 άτομα) παρουσίασε σύμφωνα με την ΕΚΔΔΑ ο αριθμός των προσερχομένων στις εξετάσεις σε σχέση με τον αρχικό αριθμό των υποψηφίων (2324 άτομα). 1 στους 15 η αναλογία για τους διορισθέντες.

Αριθμός συμμετεχόντων στις Γενικές Γνώσεις και Δεξιότητες

1478

Αριθμός συμμετεχόντων στην Οργάνωση & Λειτουργία του Κράτους

1420

Αριθμός συμμετεχόντων στη Μικρομακροοικονομία-Δημ. Οικονομική

1323
8/7/2020

Σε ευθεία δρομολόγηση τίθεται η διενέργεια των δύο επόμενων εισαγωγικών διαγωνισμών 28ου και 29ου της ΕΣΔΔΑ. Με τα στοιχεία της πράξης με κωδικό MIS (ΟΠΣ):5057208 «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ-Γ΄ΦΑΣΗ» περιλαμβάνεται η υλοποίηση για δύο εκπαιδευτικές σειρές Ε.Σ.Δ.Δ.Α, (της ΚΗ΄ εκπαιδευτικής σειράς και της ΚΘ΄εκπαιδευτικής σειράς). Δείτε το σχετικό έγγραφο.

6/7/2020

Θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας του Κράτους και Μικρο-μάκροοικονομίας 27ου διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ.

Δείτε εδώ τις εκφωνήσεις, καθώς και ενδεικτικές απαντήσεις σε σημειώσεις και video

29/6/2020

Κατανομή υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα του 27ου Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ. Δείτε εδώ

24/6/2020

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για 15 θέσεις Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως 04 Δεκεμβρίου 2020. Δείτε το Φ.Ε.Κ. ΕΔΩ

8/6/2020

Ανακοίνωση για τα εξεταστικά κέντρα του 27ου Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ.Δείτε εδώ

30/5/2020 Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες μαθητές μας στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Δείτε εδώ όλους τους διοριστέους που προετοιμάστηκαν στο φροντιστήριό μας για το διαγωνισμό της Τράπεζας της Ελλάδος το 2019!

19/3/2020

2321 οι δεκτοί υποψήφιοι για τον 27ο εισαγωγικό διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων θα συνεδριάσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου προκειμένου να ορίσει νέες ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Δείτε αναλυτικά εδώ, όπως επίσης τη λίστα των υποψηφίων (βάσει αριθμού πρωτοκόλλου)

Ανακοίνωση Κ.Ε.Ε Δεκτοί υποψήφιοι 27ου ΕΣΔΔΑ Μη Δεκτοί υποψήφιοι 27ου ΕΣΔΔΑ
17/3/2020

ΑΣΕΠ: Η βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων για 60 μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος (Προκήρυξη 1Γ/2019)

Σήμερα εκδόθηκε η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στο γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση εξήντα (60) θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος (Προκήρυξη 1Γ/2019 ΦΕΚ 5/18-03-2019 και ΦΕΚ 15/02-05-2019, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ (Πολίτες → Αποτελέσματα → Γραπτά / Βαθμολογίες).

Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

Η βαθμολογία εξέτασης κάθε υποψηφίου είναι ο μέσος όρος των βαθμών όλων των μαθημάτων.

Οι προβλεπόμενοι προσωρινοί πίνακες θα ανακοινωθούν μετά τον έλεγχο των τυπικών προσόντων όσων υποψηφίων συγκέντρωσαν τη βαθμολογία βάσης στη γραπτή εξέταση και τον προσδιορισμό της συνολικής βαθμολογίας τους, η οποία θα προκύψει αφού προστεθούν στον βαθμό της γραπτής εξέτασης οι προσαυξήσεις που δικαιούται ο κάθε υποψήφιος.

Τυχόν ενστάσεις δεν υποβάλλονται στην παρούσα φάση αλλά μετά την ανάρτηση των προβλεπόμενων προσωρινών πινάκων στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

13/3/2020

Ανακοίνωση προς τους υποψηφίους του 27ου διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ

 

Σας ενημερώνουμε πως λόγω της αναγκαστικής διακοπής των μαθημάτων με φυσική παρουσία, το φροντιστήριο μας έχει αναπτύξει όλα τα μαθήματα προετοιμασίας για το διαγωνισμό σε ομαδοποιημένες ενότητες μέσω ασύγχρονων βιντεοπαραδόσεων.

Αυτά τα παρέχουμε ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας μας elearn, η οποία  έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εξ΄αποστάσεως μαθήματα.

Πρόκειται για μαθήματα βιντεοσκοπημένα σε άδεια αίθουσα, συνοδευόμενα με αντίστοιχες σημειώσεις.

Το πλεονέκτημα αυτών των μαθημάτων είναι ότι τα παρακολουθείτε όποια ώρα θέλετε εσείς και όσες φορές θέλετε, έως το τέλος του διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να γίνει μετά τον Μάιο κατόπιν αναβολής του.

Καλή επιτυχία! 

 

12/3/2020

Αναβολή 27ου Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ. Δείτε εδώ

17/2/2020
Ενημέρωση ΕΚΔΔΑ: Εντός του 2020 η επόμενη προκήρυξη για τον 28ο διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ.

 
Μετά την πρόσφατη έκδοση της προκήρυξης για τον 27ο διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ, φαίνεται πως πολύ σύντομα θα βγει η προκήρυξη και για τον επόμενο (28ο) διαγωνισμό.
11/2/2020

Αποτελέσματα επιτυχόντων κατατακτηρίων νομικής Αθηνών 2019-2020 Δείτε εδώ.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που κατέλαβαν αρκετές πρωτεύουσες θέσεις από τη λίστα επιτυχόντων!

5/2/2020

27ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΣΔΔΑ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Σήμερα Τετάρτη 05/02/2020 συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και εξέδωσε την προκήρυξη για τη διενέργεια του 27ου διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν από Τρίτη 11/02/2020 έως και Τρίτη 03/03/2020, ώρες 09.00 έως 15.00, στο γραφείο 510 (5ος όροφος) του κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  (Πειραιώς 211, Ταύρος,  177 78).

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ

1/2/2020

Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων διαγωνισμού Τράπεζας Ελλάδος

30/1/2020

Εκφωνήσεις-Απαντήσεις θεμάτων όλων των μαθημάτων διαγωνισμού Τράπεζας Ελλάδος 25-1-2020

27/1/2020

Γνωστοποιήθηκε από το ΑΣΕΠ ότι ολοκληρώθηκε σε 31 εξεταστικά κέντρα στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πειραιώς η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 60 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η γραπτή εξέταση των μαθημάτων διεξήχθη το Σάββατο 25.01.2020 και την Κυριακή 26.01.2020 με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Η προσέλευση των υποψηφίων έχει ως εξής:

Σάββατο 25.01.2020

 • Άλγεβρα - Στοιχεία Στατιστικής 2.595 υποψήφιοι

 • Οικονομική Θεωρία 2.561 υποψήφιοι

Κυριακή 26.01.2020

 • Λογιστική 2.543 υποψήφιοι

 • Λεκτικές Δεξιότητες - Κατανόηση Κειμένου/ων 2.541 υποψήφιοι

17/1/2020

Τράπεζα της Ελλάδος, προκήρυξη 1Γ/2019. Οδηγίες προς τους υποψήφιους για τις εξετάσεις Δείτε εδώ

10/01/2020

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την πληρωμή του προγράμματος που έχετε επιλέξει και αφού έχετε παρακολουθήσει τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα, δεν θα γίνονται επιστροφές χρημάτων.

9/1/2020
Ερώτηση για το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών:

Σε ερώτησή τους προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης υποβάλλουν στην Υπουργό το εξής ερώτημα:

 • Γιατί δεν επαναφέρετε τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, όπως γινόταν από το 1998 έως και το 2008;

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης παρακάτω.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Επαναφορά γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

Κυρία Υπουργέ,

Ανακοινώσατε πρόσφατα, ότι μέσα στο 2020, θα προχωρήσετε σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τόσο στην ειδική όσο και στη γενική αγωγή.

Ενώ ανακοινώσατε όμως ότι ο διορισμός θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, δεν αναφέρατε τίποτα για γραπτό διαγωνισμό, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική Γαβρόγλου, αγνοώντας συγχρόνως τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για διορισμούς μόνο μέσω γραπτού διαγωνισμού.

Ο διορισμός με «portfolio» σύμφωνα με τον οποίο όλα τα επιπλέον προσόντα προσμετρώνται, κάθε άλλο παρά δίκαιος και αντικειμενικός είναι καθώς για άλλη μία φορά, ευνοεί τους «έχοντες», οι οποίοι πλήρωσαν από την τσέπη τους, προκειμένου να αποκτήσουν αυτούς τους επιπλέον μοριοδοτούμενους τίτλους.

Αντίθετα, ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (όπως και κατά το παρελθόν) αν εφαρμοστεί θα δίνει και πάλι τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνο με την κατάθεση του πτυχίου τους, να πάρουν μέρος και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της δίκαιης και αντικειμενικής αντιμετώπισης όλων των υποψήφιων προς διορισμό εκπαιδευτικών.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

 • Γιατί δεν επαναφέρετε τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, όπως γινόταν από το 1998 έως και το 2008;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυριάκος Βελόπουλος, Κωνσταντίνος Χήτας

ΠΗΓΗ: anaplirotes.gr

16/12/2019

Το Σάββατο 21/12/2019 αναμένεται να ξεκινήσουν οι γραπτές εξετάσεις για την πλήρωσης των 302 κενών θέσεων της ΕΥΠ

14/12/2019 Με σειρά προτεραιότητας ο επόμενος διαγωνισμός εκπαιδευτικών

Οι εσωτερικές ανακατανομές στην προτεραιοποίηση των προκηρύξεων φέρνουν αρκετά ψηλά τους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από τις αρχές του νέου έτους θα τεθεί σε λειτουργία συγκροτημένος προγραμματισμός, προκειμένου να εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα διατεθούν θέσεις για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης.
Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 

Η διαδικασία
Θα εκδοθεί προκήρυξη από το ΑΣΕΠ.
Οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν αίτηση στον ηλεκτρονικό κόμβο της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής.
Θα διαμορφωθεί πίνακας προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων.
 Η κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αντλεί μόνιμο προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες της - μια διαδικασία που θα ομοιάζει στο λοιπό επικουρικό προσωπικό.
Δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διατεθούν έως και 5.500 θέσεις.
Η προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών αναμένεται να εκδοθεί έως το Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή workenter

22/11/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16:00-18:00

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑIΟ: Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16:00-18:00

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16:00-18:00

20/11/2019 Το πρόγραμμα των εξετάσεων για μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα Ελλάδος με την προκήρυξη 1Γ 2019 του ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά εξήντα (60) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος (Προκήρυξη 1Γ/2019 – Φ.Ε.Κ. 5/18.03.2019 και Φ.Ε.Κ. 15/02.05.2019/Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Ημερομηνία διεξαγωγής Ώρα              προσέλευσης Ώρα                        έναρξης ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διάρκεια   εξέτασης
Σάββατο 25/01/2020 9.00 π.μ. 10.00 π.μ. Άλγεβρα – Στοιχεία Στατιστικής 2 ώρες & 30’
15.00 μ.μ. 16.00 μ.μ. Οικονομική Θεωρία 2 ώρες & 30’
Κυριακή 26/01/2020 9.00 π.μ. 10.00 π.μ. Λογιστική 2 ώρες & 30’
15.00 μ.μ. 16.00 μ.μ. Λεκτικές Δεξιότητες – Κατανόηση Κειμένου/ων 2 ώρες

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας (Πάτρα), Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

29/10/2019

Το ενδεχόμενο της επανάληψης του διαγωνισμού για τις 302 μόνιμες θέσεις , εξετάζει η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του workenter ο διαγωνισμός έχει «παγώσει» και το σενάριο της επανάληψης είναι πλέον ορατό.

Το (άλυτο) πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΥΠ είναι τα όρια ηλικίας που έθετε στην προκήρυξη. Η θέσπιση ορίων ηλικίας φαίνεται ότι προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις.

Επιπλέον, με το συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν βρέθηκαν οι υποψήφιοι ειδικοτήτων (για παράδειγμα οδηγοί) λόγω ιδιαίτερα αυξημένων προσόντων.

Το σενάριο της επανάληψης του διαγωνισμού είναι το επικρατέστερο. Σε αυτή την περίπτωση θα προκηρυχθούν με νέα προσόντα, για τις ίδιες ειδικότητες οι 302 θέσεις.

Το δεύτερο σενάριο – έχει περιορισμένες πιθανότητες , είναι να «κλείσει» ο διαγωνισμός και να ανακηρυχθούν οι διοριστέοι.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. ‘Όλα πάντως δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε επαναπροκήρυξη των 302 θέσεων.

Πηγή: workenter 29/10/2019

16/10/2019

Την αρμόδια επιτροπή για τον επερχόμενο γραπτό διαγωνισμό της 1Γ/2019, για την πλήρωση συνολικά 60 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος, συγκρότησε το ΑΣΕΠ.

Η ομάδα εργασίας θεματοδοτών θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών της ειδικότητάς τους στον προαναφερόμενο γραπτό διαγωνισμό ανά εξεταστέο μάθημα.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα προσδιοριστούν τα εξεταστικά κέντρα στα οποία πρέπει να προσέλθουν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε 4 - 5 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δείτε εδώ το έγγραφο του ΑΣΕΠ

Πηγή: workenter 16-10-2019

22/8/2019

Ως πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων για την Τράπεζα της Ελλάδος (1Γ/2019) είναι η Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα προσδιοριστούν τα εξεταστικά κέντρα στα οποία πρέπει να προσέλθουν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε 4 - 5 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: workenter 22-8-2019

14/8/2019

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» τον Οκτώβριο του 2019 ανακοίνωσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), βάσει της απόφασης της υπ’ αριθ. 433/15-07-2019 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π, προσφέρει τα ακόλουθα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έναρξη φοίτησης τον Οκτώβριο του 2019.


Τα προσφερόμενα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες είναι τα εξής:
Δημόσια Διοίκηση- ΔΗΔ (325 θέσεις)
Διοίκηση Τουρισμού- ΔΙΤ (203 θέσεις)


Τα προσφερόμενα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με ετήσιες Θεματικές Ενότητες είναι τα εξής:
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες- ΦΥΕ (451 θέσεις)
Πληροφορική- ΠΛΗ (954 θέσεις)
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών – ΔΕΟ (965 θέσεις)
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό - ΕΛΠ (618 θέσεις)
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό- ΕΠΟ (1062 θέσεις)
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός -ΙΣΠ (81 θέσεις) Τα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες είναι τα εξής:
Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία -ΑΣΚ (138 θέσεις)
Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία -ΚΑΟ (143 θέσεις)
Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων – ΓΧΝ (130 θέσεις)
Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας- ΔΕΑ (102 θέσεις)
Δημιουργική Γραφή- ΔΓΡ (152 θέσεις)
Language Education for Refugees and Migrants –LRM (106 θέσεις)
Δημόσια Ιστορία –ΔΙΣ (99 θέσεις)
Σύγχρονες τάσεις στη γλωσσολογία για εκπαιδευτικούς-ΑΔΕ (247 θέσεις)
Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας» -ΑΓΓ (152 θέσεις)
Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας – ΓΕΡ (96 θέσεις)
Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική – ΒΝΠ (31 θέσεις)
Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση- ΧΒΑ (19 θέσεις)
Τα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με ετήσιες Θεματικές Ενότητες είναι τα εξής:
Master in Business Administration-ΜΒΑ (253 θέσεις)
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων -ΔΤΕ (257 θέσεις)
Διοίκηση Μονάδων Υγείας –ΔΜΥ (211 θέσεις)
Τραπεζική –ΤΡΑ (397 θέσεις)
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων -ΔΠΜ (324 θέσεις)
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας -ΔΙΠ (386 θέσεις)
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές -ΣΜΑ (82 θέσεις)
Διαχείριση Τεχνικών Έργων -ΔΧΤ (325 θέσεις)
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός -ΠΣΧ (211 θέσεις)
Διαχείριση Αποβλήτων –ΔΙΑ (267 θέσεις)
Περιβαλλοντική Κατάλυση για Αντιρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας- ΚΠΠ (189 θέσεις)
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα- ΠΛΣ (93 θέσεις)
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση καθηγητών των Φυσικών Επιστημών- ΚΦΕ (280 θέσεις)
Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού –ΣΔΥ (99 θέσεις)
Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα -ΓΤΠ (49 θέσεις)
Σχεδιασμός Φωτισμού-ΣΦΠ (32 θέσεις)
Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος -ΑΣΠ (21 θέσεις)
Επιστήμες της Αγωγής –ΕΚΠ (351 θέσεις)
Εκπαίδευση Ενηλίκων – ΕΚΕ (132 θέσεις)
Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και Χριστιανικός Πλουραλισμός -ΟΡΘ(163 θέσεις)
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Φοίτησης Ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
 

Το ΕΑΠ σύμφωνα με την απόφαση της υπ’ αριθ. 433/15-07-2019 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π, τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009, (Φ.151/17897/Β6/2014 ΚΥΑ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 13 του Ν. 4452/2017 (Φ.151/35408/Α5/03-03-2017 ΚΥΑ) και το άρθρο 108 του Ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α’), προσφέρει επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 5%, για τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2019, σε άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και εμπίπτουν στις ανωτέρω διατάξεις.
Τα προσφερόμενα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες είναι τα εξής:
Δημόσια Διοίκηση- ΔΗΔ (25 θέσεις)
Διοίκηση Τουρισμού- ΔΙΤ (15 θέσεις)
Τα προσφερόμενα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με ετήσιες Θεματικές Ενότητες είναι τα εξής:
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες- ΦΥΕ (25 θέσεις)
Πληροφορική- ΠΛΗ (60 θέσεις)
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών – ΔΕΟ (75 θέσεις)
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό - ΕΛΠ (40 θέσεις)
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό- ΕΠΟ (60 θέσεις)
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός -ΙΣΠ (5 θέσεις)
 

Πηγή: iefimerida.gr

22/7/2019

Σήμερα εκδόθηκε ο Πίνακας Αποκλειομένων υποψηφίων του Γραπτού Διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά εξήντα (60) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος (Προκήρυξη 1Γ/2019 - ΦΕΚ 5/18.3.2019 και ΦΕΚ 15/2.5.2019, τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι αποκλειόμενοι υποψήφιοι εμφανίζονται με τον Αριθμό Μητρώου υποψηφίου (μοναδικό κωδικό), ο οποίος αναγράφεται και στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν κατά του πίνακα αυτού αντιρρήσεις εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησής του έως και την 29.7.2019, ημέρα Δευτέρα, με κατάθεση ή αποστολή τους στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Τ.Θ. 14308, Τ.Κ. 11510, Αθήνα) ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 210-6400686) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: d.prosl.17@asep.gr).

03/6/2019 Η Θέση των ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. για το νομοσχέδιο και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών-Επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ σε ποσοστό 30%.

1) Χ. Κέλλας: αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας

Ως Ν.Δ. προτείνουμε ως προς τη θεσμοθέτηση του τρόπου μόνιμων διορισμών ένα μεικτό σύστημα, αντικειμενικό, αδιάβλητο και δίκαιο. Πρόκειται για ένα σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται στους εξής πυλώνες κριτηρίων:

 • Πρώτον, επίδοση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,

 • δεύτερον, εκπαιδευτική προϋπηρεσία,

 • τρίτον, ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως ο βαθμός πτυχίου, συναφείς μεταπτυχιακοί τίτλοι, διδακτορικό, ξένες γλώσσες κ.λπ.

 • και τέταρτον, κοινωνικά κριτήρια.

Θεωρούμε ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα πρέπει να μην καταλαμβάνει περισσότερο από το 30% του συνόλου των μορίων και η εκπαιδευτική προϋπηρεσία να μοριοδοτείται με αυξημένο συντελεστή.

Θεωρούμε, όμως, ως προς τα κοινωνικά κριτήρια απαραίτητο ότι θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, όπως επίσης και για τα άτομα με αναπηρία.

2) Λεωνίδας Γρηγοράκος: βουλευτής Λακωνίας και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας ΚΙΝ.ΑΛ. 31/5/2019
Κατάργηση του ν. Γαβρόγλου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Λέμε ΟΧΙ στο κλειστό επάγγελμα του εκπαιδευτικού που καταδικάζει τους νέους πτυχιούχους. Διορισμοί και προσλήψεις από ενιαίους πίνακες με βάση αντικειμενικά κριτήρια (βαθμολογία από διαγωνισμό ΑΣΕΠ, προσμέτρηση όλης της διδακτικής προϋπηρεσίας, ακαδημαϊκοί τίτλοι και κοινωνικά κριτήρια). Οι Ακαδημαϊκοί τίτλοι και τα κοινωνικά κριτήρια δεν πρέπει να ακυρώνουν τα υπόλοιπα κριτήρια. Άμεση προκήρυξη νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
11/5/2019

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπ’ αριθ. 412/11-02-2019 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π, προσφέρει τα ακόλουθα 6 Προπτυχιακά και 22 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2019 και αριθμό θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών, ως ακολούθως:

3/5/2019

Ορισμός επιτροπής εισαγωγικού διαγωνισμού ΕΚΔΔΑ 18/4/2019.

3/5/2019

Τελικός πίνακας επιτυχόντων ΝΣΚ 2019.Περισσότερα εδώ

22/4/2019

Ύλη κατατακτηρίων Νομικής Σχολής Αθηνών 2019-2020

20/4/2019

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση που καθορίζει τον συνολικό αριθμό των εισακτέων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) για τον 27ο εισαγωγικό διαγωνισμό του έτους 2019. Ο αριθμός ανέρχεται σε 90 σπουδαστές, οι οποίοι θα ενταχθούν σε συγκεκριμένα Τμήματα Εξειδίκευσης, σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση:

Ορίζουμε το συνολικό αριθμό των εισακτέων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) για τον 27ο εισαγωγικό διαγωνισμό του έτους 2019, σε ενενήντα (90) σπουδαστές οι οποίοι θα εντα-χθούν στα ακόλουθα Τμήματα Εξειδίκευσης ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Γενικής Διοίκησης 20
Αναπτυξιακών περιφερειακών πολιτικών 10
Διοίκηση υπηρεσιών Υγείας & Κοινωνικής Φροντίδας Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας 10
Πρόγραμμα Διοίκησης Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής 10
Εμπορικών - Οικονομικών Υποθέσεων 10
Διεθνών & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 10
Ψηφιακής Πολιτικής 10
Πολιτιστικής Διοίκησης 10

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

29/3/2019

Προκήρυξη Δικαστικών Επιμελητών 2019. Περισσότερα εδώ

28/3/2019

Δείτε την εξέλιξη του διαγωνισμού των Ακολούθων πρεσβείας και τα αποτελέσματα ανά εξεταζόμενο μάθημα.

19/3/2019
Από 2 Απριλίου έως 17 Απριλίου 2019 η υποβολή των αιτήσεων για τον διαγωνισμο1Γ/2019 της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεκτά όλα τα πτυχία και τα απολυτήρια οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.
Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ -ΤΕΙ μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καταθέτοντας το απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πιθανός χρόνος διαγωνισμού ο Σεπτέμβριος.
Δυνατότητα συμμετοχής: Οι γεννηθέντες από το έτος 1984 έως και το έτος 1998.
Άμεση έναρξη τμημάτων σε πρόγραμμα καθημερινών και Σ/Κ
Όλες οι λεπτομέρειες της προκήρυξης εδώ
13/3/2019

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό 1Γ/2019 Τράπεζας Ελλάδος. Το όριο ηλικίας. Έναρξη προετοιμασίας στο φροντιστήριο.

8/3/2019

Προσόντα προϋποθέσεις, πίνακας θέσεων για το διαγωνισμό 1Γ/2019 Τράπεζας Ελλάδος. Προγράμματα προετοιμασίας.

28/2/2019

Προκήρυξη 302 τακτικών θέσεων κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ της Ε.Υ.Π. Δεκτοί υποψήφιοι ηλικίας 21-35ετών (ΠΕ-ΤΕ) και 30-35ετών (ΔΕ). Η προθεσμία των αιτήσεων από: 25/2/2019 έως 12/3/2019. Δείτε το πρόγραμμα προετοιμασίας μας.

13/2/2019

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή 25 υποψηφίων ακολούθων Πρεσβείας στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών. Περισσότερα εδώ

01/02/2019

Επικείμενος διαγωνισμός για πρόσληψη 60 μόνιμων υπαλλήλων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Περισσότερα εδώ

14/1/2019

ΕΣΔΔΑ Απόφαση υλοποίησης προεισαγωγικής εκπαίδευσης 2019

20/12/2018

Εστάλη από το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε όλα τα υπουργεία, γενικές & ειδικές γραμματείες, Ν.Σ.Κ. κ.λ.π., η επιστολή προς απάντηση για τις ανάγκες που υπάρχουν για στελέχωση με αποφοίτους της ΚΖ’ εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.)

06/12/2018

Δημιουργία Νέου Τμήματος για τον Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

29/11/2018

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του 26ου εισαγωγικού διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ 2018. Δείτε αναλυτικά εδώ

26/11/2018

Στις 25 Φεβρουαρίου 2019 θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για τις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πρόγραμμα νέου συμπυκνωμένου προγράμματος διάρκειας 2 μηνών. Έναρξη: 30/11/2018.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

23/11/2018

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας.  Έως 28/11/2018 οι αιτήσεις. Περισσότερα εδώ

22/11/2018

Με ένα ποσοστό διοριστέων στην ΑΑΔΕ που αγγίζει το 30% των μαθητών μας που εμπιστεύτηκαν την προετοιμασία τους στα φροντιστήριά μας, έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε υπερήφανοι για την άρτια και πολύπλευρη προετοιμασία που παρείχαμε στους σπουδαστές μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σταδιοδρομία στη νέα τους επαγγελματική πορεία, με συνέπεια και εντιμότητα απέναντι στο κράτος και στον πολίτη.

Τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών μας παρέχονται από τη γραμματεία του φροντιστηρίου.

21/11/2018

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 548 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (Προκήρυξη 1Γ/2017).

Για τον πίνακα διοριστέων δείτε εδώ

4/11/2018

Αναλυτικά τα τεθέντα θέματα του 2ου Σταδίου (Φακέλου) του 26ου διαγωνισμού Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

2/11/2018 ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι γραπτές εξετάσεις του εισαγωγικού διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνσης Διοικητικής Δικαιοσύνης) θα διεξαχθούν στις 5, 6 και 7-11-2018 στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου NIKOPOLIS (Ασκληπιού 16-18 Πυλαία – Θεσσαλονίκη).

Το πρόγραμμα του γραπτού διαγωνισμού ορίσθηκε ως εξής:

Δευτέρα 5-11-2018, ώρα 17.00΄: 1ο Θέμα Συνταγματικού Δικαίου, Γενικού Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Διοικητικών Διαφορών (ακυρωτική διαφορά)

Τρίτη 6-11-2018, ώρα 09.30΄: 2ο Θέμα Συνταγματικού Δικαίου, Γενικού Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Διοικητικών Διαφορών (διαφορά ουσίας)

Τρίτη 6-11-2018, ώρα 17.00΄: Θέμα Γενικής Παιδείας

Τετάρτη 7-11-2018, ώρα 9.30΄: Θέμα Δημοσιονομικού Δικαίου

Τετάρτη 7-11-2018, ώρα 17.00΄: Ξένη Γλώσσα

Επιπλέον ορίσθηκαν τα εξής: Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι 4 ώρες πλην της εξέτασης στη ξένη γλώσσα που θα είναι 3 ώρες.

Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΕ΄ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ NIKOPOLIS THESSALONIKI (Ασκληπιού 16-18, Πυλαία Θεσσαλονίκης)

BALLROOM Α ΑΒΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΩΣ ΔΑΛΗΒΙΓΚΑ ΑΝΝΑ
 
BALLROOM B ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
 
BALLROOM C ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΕΩΣ ΜΙΚΕΔΗ ΜΑΡΙΑΝΑ
 
ATRIUM ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΕΩΣ ΧΟΡΟΖΗ ΣΟΦΙΑ
 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης.

Οι θέσεις που θα καταλάβει κάθε υποψήφιος θα γίνει γνωστή κατά την προσέλευση.

Κατά τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Επίσης, μπορούν να φέρουν μαζί τους ασχολίαστα κείμενα του Συντάγματος και οποιοδήποτε νομοθέτημα σχετικό με την εξεταστέα ύλη.

Οι σχολιασμένοι κώδικες καθώς και οι κώδικες στους οποίους υπάρχουν (ιδιόχειρες) σημειώσεις των εξεταζομένων απαγορεύονται επί ποινή αποκλεισμού, καθώς επίσης απαγορεύεται η χρήση οποιοδήποτε νομοθετημάτων ή κωδίκων κατά την εξέταση του θέματος της γενικής παιδείας και της ξένης γλώσσας.

Απαγορεύεται στους υποψηφίους με ποινή αποκλεισμού από την εξέταση να κατέχουν σε όλη τη διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας κινητά τηλέφωνα ή άλλες συναφείς ηλεκτρονικές συσκευές ενεργοποιημένες ή όχι και οποιοδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λ.π) και να καπνίζουν μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης.

Οι προαναφερόμενες ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα θα παραδίδονται υποχρεωτικά πριν την έναρξη του διαγωνισμού στους επιτηρητές.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι υπάρχει δυνατότητα γραφής μόνο με μπλε ή μαύρο στυλό, χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων και ότι απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε άλλου χρώματος στυλό ακόμη και στο πρόχειρο, διότι διαφορετικά θα μηδενίζεται το γραπτό.

Οι περιπτώσεις αντιγραφών θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και με μηδενισμό του γραπτού.

Ο χρόνος λήξης της εξέτασης θα τηρηθεί με αυστηρότητα.

Απαγορεύεται επίσης η χρήση διορθωτικού για το σβήσιμο λαθών στο κείμενο. Οι υποψήφιοι μπορούν να αποχωρήσουν μετά την παρέλευση μιάμισης ώρας από την έναρξη της εξέτασης

Κατά τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Επίσης, επιτρέπεται να έχουν ασχολίαστα κείμενα του Συντάγματος και οποιουδήποτε νομοθετήματος σχετικού με την εξεταστέα ύλη.

Απαγορεύεται στους υποψηφίους με ποινή αποκλεισμού από την εξέταση να κατέχουν σε όλη τη διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας κινητά τηλέφωνα ή άλλες συναφείς ηλεκτρονικές συσκευές ενεργοποιημένες ή όχι και οποιοδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λπ.) και να καπνίζουν μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης.

31/10/2018

Έναρξη νέων τμημάτων για τον διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ. Δείτε περισσότερα εδώ.

31/10/2018

Διαγωνισμός ΝΣΚ: Ξεκίνησε η διαδικασία για την πλήρωση 56 θέσεων δοκίμων δικαστικών πληρεξουσίων.
Έγκριση κίνησης διαδικασιών για την πλήρωση 56 κενών οργανικών θέσεων δοκίμων δικαστικών πληρεξουσίων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Δείτε περισσότερα εδώ.

26/10/2018

Προ των πυλών διαγωνισμός για 56 μόνιμες προσλήψεις στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Έπειτα από πέντε χρόνια χωρίς διορισμούς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ετοιμάζει μεγάλο διαγωνισμό για την ενίσχυσή του με 56 νέους λειτουργούς, με βάσεις τις προβλέψει και τον πρόσφατο νόμο 4484/2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη των 56 νομικών έχει λάβει τις σχετικές υπογραφές και η όλη διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει στο αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για σημαντική ανανέωση του σώματος.

Με βάση τον νόμο 4484/2017, ως μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διορίζονται κατόπιν διαγωνισμού όσοι είναι δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί. Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος τους και να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για την συμμετοχή στον διαγωνισμός απαιτείται ως τυπικό προσόν η άριστη γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας.

 

Εξεταστέα ύλη

Στην εξεταστέα ύλη περιλήφθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό τα μαθήματα:

Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Οικονομία
Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο
Πολιτική Δικονομία
Στοιχεία Φορολογικού Δικαίου
Στοιχεία Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας
Στοιχεία Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως
Σε πρώτο στάδιο γίνονται γραπτές εξετάσεις στα μαθήματα: Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία, Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, Πολιτική Δικονομία.

Ακολουθεί προφορική εξέταση σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού στα θέματα της ύλης όλων των μαθημάτων

Η ικανότητα των διαγωνιζομένων βαθμολογείται με κλίμακα βαθμολογίας από μηδέν έως και δεκαπέντε. Γίνονται δεκτοί στο τελικό στάδιο οι υποψήφιοι των οποίων το άθροισμα των τελικών βαθμών της γραπτής εξετάσεως δίνει μέσο όρο βαθμολογίας οκτώ και σε καμία από τις γραπτές εξετάσεις δεν έλαβαν βαθμό μικρότερο του έξι.

Ο βαθμός του μέσου όρου βαθμολογίας του προκριματικού σταδίου και του μέσου όρου της προφορικής εξέτασης, οι οποίο αθροίζονται και διαιρούνται δια του δύο, παρέχουν τον τελικό βαθμό του υποψηφίου.

Θεωρείται επιτυχών στον διαγωνισμό ο υποψήφιος που έλαβε τελικό βαθμό τουλάχιστον οκτώ. Δείτε περισσότερα εδώ.

18/10/2018

Έναρξη νέου τμήματος για Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Για το διαγωνισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παρέχουμε ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας, με θεωρία, πρακτικά και ανάλυση γνωμοδοτήσεων ολομελείας ΝΣΚ. Δείτε περισσότερα εδώ.

2/10/2018

Τον δεύτερο γραπτό διαγωνισμό (σ.σ. ο πρώτος, για 548 θέσεις στην ΑΑΔΕ, διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο) στα τελευταία πολλά χρόνια είναι σφόδρα πιθανό να οργανώσει το ΑΣΕΠ τους πρώτους μήνες τους 2019.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το τελευταίο διάστημα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκονται σε επαφές με αρμόδιους του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για την πρόσληψη μεταφραστών και διερμηνέων στην Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου, όπου έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των θέσεων ούτε η διαδικασία, κάτι που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των επαφών ΑΣΕΠ και ΥΠΕΞ, οπότε και το υπουργείο θα αποστείλει σχετικό επίσημο αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Πάντως, στελέχη του ΑΣΕΠ με τα οποία συνομίλησε η aftodioikisi.gr θεωρούν ότι ο διαγωνισμός θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2019.

21/9/2018

Χρονοδιάγραμμα για τον 26ο, τον 27ο (το 2019) και τον 28ο (το 2020) διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ. Δείτε περισσότερα εδώ.

20/9/2018

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για το Β στάδιο του 26ου εισαγωγικου διαγωνισμου της ΕΣΔΔΑ από Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου έως  και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου. Δείτε περισσότερα εδώ.

20/9/2018

Ανακοινώθηκε το δεύτερο στάδιο του 26ου εισαγωγικού διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ. Θα διεξαχθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως και τις 02 Νοεμβρίου 2018. Δείτε περισσότερα εδώ.

20/9/2018

Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες συμμετεχόντων στο Β' Στάδιο του διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής δημόσιας Διοίκησης. Δείτε περισσότερα εδώ.

20/9/2018

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία για το Α' στάδιο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Δείτε περισσότερα εδώ.

06/9/2018

Προκήρυξη Διαγωνισμού κενών θέσεων Συμβολαιογράφων 2018: Πάνω από 700 προσλήψεις. Έναρξη νέων τμημάτων την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Δείτε την προκήρυξη εδώ,

23/8/2018

ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ
(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2017)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Σήμερα εκδόθηκε και καταχωρίστηκε η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στο γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (Προκήρυξη 1Γ/2017 – ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017 Τεύχη Προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Περισσότερα εδώ.

25/7/2018

Ενδεικτικά πλάνα απαντήσεων διαγωνισμού 26ου διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ 2018. Περισσότερα εδώ.

19/7/2018

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.Δ.A. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΑΙΘΟΥΣΑ.

19/7/2018

Ορισμός εξεταστικών κέντρων 26ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ.

10/7/2018

Καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα θέματα και οι ορθές απαντήσεις του γραπτού διαγωνισμού 1Γ ΑΑΔΕ. Για να δείτε τα θέματα με τις απαντήσεις του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

09/7/2018

ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ
(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2017)

Γνωστοποιείται ότι ολοκληρώθηκε σε εβδομήντα πέντε (75) εξεταστικά κέντρα στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πειραιά, η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 548 θέσεων κατηγορίας Π.Ε. στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)  (ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017, τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).
Η γραπτή εξέταση των μαθημάτων διεξήχθη το Σάββατο 07-07-2018 και την Κυριακή 08-07-2018 με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Η προσέλευση των υποψηφίων αναλύεται ως εξής:

 • «ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ» : 7.022 υποψήφιοι

 • «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» : 5.141 υποψήφιοι

 • «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»: 1.611 υποψήφιοι

 • «ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ»:    398 υποψήφιοι

Τα θέματα και οι απαντήσεις αυτών θα αναρτηθούν εντός της εβδομάδας.

 

12/6/2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2017)

12/6/2018

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι, που συμμετέχουν στον γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση 548 θέσεων τακτικού προσωπικού στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Προκήρυξη 1Γ/2017 - ΦΕΚ 40/1-12-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ και ΦΕΚ 44/21-12-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), μπορούν να αναζητήσουν το εξεταστικό τους κέντρο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής περιφερειακές ενότητες: Αχαΐας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πειραιά.
Για να αναζητήσετε τα εξεταστικά κέντρα πατήστε εδώ.

05/6/2018

Διαγωνισμός Διπλωματικού κλάδου, Υπουργείο εξωτερικών. Ενημερωθείτε για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τα αποτελέσματα των γραπτών και προφορικών εξετάσεων κάθε μαθήματος εδώ.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων και το κόστος της προετοιμασιας, θα ανακοινωθεί μετά τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος των εξετάσεων και της συγκεκριμενοποίησης του αριθμού των θέσεων.

05/6/2018

Εκδόθηκε το ΦΕΚ 1974 Β'/01-06-2018 με το οποίο κυρώνεται ο Κανονισμός «Κατάταξη Μονίμων Αξιωματικών με Διαγωνισμό στην Πολεμική Αεροπορία».

04/6/2018

Βγήκε η Ανακοίνωση γραπτής εξέτασης του μαθήματος της Ελληνικής Γλώσσας για τον Διαγωνισμό υποψηφίων Ακολούθων 2018.

04/6/2018

Εκδόθηκε ο Κατάλογος συμμετεχόντων σε Διαγωνισμό υποψηφίων Ακολούθων 2018.

29/5/2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2017)

 

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (Προκήρυξη 1Γ/2017 - ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017/Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).


 

ΟΜΑΔΑ Α’

(με πτυχίο Νομικής)

Ημερομηνία

διεξαγωγής

Ώρα

προσέλευσης

Ώρα

έναρξης

Μάθημα

Διάρκεια

εξέτασης

Σάββατο

7/7/2018

9:00 π.μ.

10:00 π.μ.

Λεκτικές Δεξιότητες - Κατανόηση Κειμένων

2 ώρες

 

Κυριακή

8/7/2018

 

9:00 π.μ.

10:00 π.μ.

Δημοσιονομικό Δίκαιο &

Φορολογικό Δίκαιο

2 ώρες & 30’

ΟΜΑΔΑ Β’

(με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία)

Ημερομηνία

διεξαγωγής

Ώρα

προσέλευσης

Ώρα

έναρξης

Μάθημα

Διάρκεια

εξέτασης

Σάββατο

7/7/2018

9:00 π.μ.

10:00 π.μ.

Λεκτικές Δεξιότητες - Κατανόηση Κειμένων

2 ώρες

15:00 μ.μ

16:00 μ.μ

Λογιστική & Ελεγκτική Επιχειρήσεων

2 ώρες & 15’

ΟΜΑΔΑ Γ’

(με πτυχίο Στατιστικής)

Ημερομηνία

διεξαγωγής

Ώρα

προσέλευσης

Ώρα

έναρξης

Μάθημα

Διάρκεια

εξέτασης

Σάββατο

7/7/2018

9:00 π.μ.

10:00 π.μ.

Λεκτικές Δεξιότητες - Κατανόηση Κειμένων

2 ώρες

 

Κυριακή

8/7/2018

 

15:00 μ.μ

16:00 μ.μ

Περιγραφική & Επαγωγική Στατιστική

2 ώρες & 15’

 

 

Τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

 

24/5/2018

Έναρξη νέου τμήματος για τις Κατατακτήριες εξετάσεις  Πολιτικών Επιστημών Αθήνας . Δείτε περισσότερα εδώ

16/5/2018

'Εναρξη ταχύρρυθμου τελευταίου τμήματος για τον διαγωνισμό του Ιουλίου της ΕΣΔΔΑ την Τρίτη 22 Μαίου. Δείτε περισσότερα εδώ

14/5/2018

Βγήκε η προκήρυξη για τον ΚΣΤ΄ διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Ορίστηκε η τελική ημερομηνία του διαγωνισμού, 21-22-23 Ιουλίου. Από Τρίτη 22 Μαίου έως και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής. Δείτε περισσότερα εδώ

14/5/2018

Ορισμός μελών Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) για τη διεξαγωγή του ΚΣΤ΄ Εισαγωγικού Διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Δείτε περισσότερα εδώ

8/5/2018

Σε 100 θέσεις ορίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) για τον 26ο εισαγωγικό διαγωνισμό του έτους 2018. Δείτε περισσότερα εδώ

3/5/2018

Εγκρίθηκε δαπάνη εκτιμώμενου ποσού 300.00 €  για την ανάγκη δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης του 26ου εισαγωγικού διαγωνισμού της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. Δείτε περισσότερα εδώ

23/4/2018

Εκδόθηκε νέα προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή είκοσι ενός (21) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα με  απόφαση του ΥΠΕΞ προκηρύσσεται διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία είκοσι ενός (21) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00. Δείτε περισσότερα εδώ.

20/4/2018

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την επιλογή 548 μονίμων υπαλλήλων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ – υπ. Οικονομικών). Ανακοινώθηκαν οι θεματοθέτες του διαγωνισμού .

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

17/4/2018

Η συνέντευξή του καθηγητή μας Οικονομικών-Χρηματοοικονομικών Κων/νου Βουδούρη, εφ όλης της ύλης, στο ιταλικό μέσο investireoggi.it που δημοσιεύθηκε σήμερα (εδω), επισυνάπτεται σε ελληνική μετάφραση εδώ

03/4/2018

Εκδόθηκε ο Πίνακας Αποκλειομένων υποψηφίων του Γραπτού Διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά  πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) (Προκήρυξη 1Γ/2017 - ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

26/3/2018

Εως τις 10 Απριλίου οι αιτήσεις  για τον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού. Δείτε εδώ την προκήρυξη.

12/3/2018

Με την υπ' αριθμόν. Πρωτ. 1555 απόφαση περί ''Υλοποίησης Προεισαγωγικής εκπαίδευσης 26ης-27ης-28ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΕΣΔΔΑ, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, διαφαίνονται ότι:

 

8/3/2018

 Η εξ' αποστάσεως προετοιμασία για το διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ είναι σε εξέλιξη και τα πρώτα μαθήματα (τόσο στη Μικρο-μακροοικονομία, όσο και στην Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους) έχουν ''ανέβεί'' στη ψηφιακή μας πλατφόρμα.

Καλύπτουμε με e-learning τα μαθήματα της Οργάνωσης & Λειτουργίας του Κράτους, της Μικρο-μακροοικονομίας και των Γενικών Γνώσεων για το διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ, συνολικής προετοιμασίας 192 ωρών!! τα οποία σταδιακά αναπτύσσουμε στην πλατφόρμα. Αυτά θα παραμένουν  βιντεοσκοπημένα και θα τα βλέπετε (για τους εγγεγραμμένους υποψηφίους) όσες φορές θέλετε μέχρι τα μέσα Μαΐου τουλάχιστο.

Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια εικόνα για την ποιότητα της δουλειάς μας παρακολουθώντας χωρίς καμμία επιβάρυνση τα πρώτα μαθήματα του Κράτους και της Οικονομίας κατ' επανάληψη όσες φορές θέλετε για 5 ημέρες, μπαίνοντας στο e-learning site μας

 https://learn.kollintzas.gr

Για να παραλάβετε το username και το password, απλώς μας ενημερώνετε με e-mail στο pfkollintza@yahoo.gr ή τηλεφωνικά στο 2103300296-7.

Α. Μικρομακροοικονομία: 72ώρες (18 μαθήματα)

Η Μίκρο είναι 6 τετράωρα μαθήματα, η Μάκρο 10 μαθήματα, Online μαθήματα-Επίλυση αποριών-λύσεις παλαιών-πιθανών θεμάτων: 2 μαθήματα.

Β. Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους: 80ώρες (20 μαθήματα)

Το Συνταγματικό Δίκαιο και η Δημόσια Διοίκηση 6+2=8 μαθήματα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο 6 μαθήματα και οι Πολ. Επιστήμες 6 μαθήματα επίσης, συνολικά 80ώρες.


Γ. Γενικές Γνώσεις και Δεξιότητες: 40ώρες (10 μαθήματα)

Οι Γενικές Γνώσεις κατηγοριοποιούνται με βάση τη συχνότητα των θεματικών εννοιών που έπεσαν στους 2 τελευταίους διαγωνισμούς σε:

α) Νεώτερη Ιστορία: 3 μαθήματα, β) Λεκτικές Δεξιότητες: 2 μαθήματα, Λογοτεχνία-Πολιτισμός: 1 μάθημα, Αναλυτική Σκέψη: 3 μαθήματα, Επικαιρότητα: 1 μάθημα)

Στο τέλος της Μίκρο, στα μισά της Μάκρο και στο τέλος της Μάκρο, στο τέλος του Συνταγματικού, της Δημόσιας Διοίκησης, του Ευρωπαϊκού και των Πολ. Επιστημών, γίνονται online συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας όπου ο καθηγητής απαντά στις ερωτήσεις σας και όλες τις απορίες που είτε του θέτετε τη στιγμη εκείνη μέσω chat που τρέχει online είτε ζωντανά με μικρόφωνο, είτε μας τις έχετε δώσει στο e-mail του φροντιστηρίου και τις έχουμε δώσει ήδη εμείς στον καθηγητή από προηγουμένως.

Τις διδακτικές σημειώσεις του μαθήματος σε pdf μπορείτε να τις κατεβάζετε από την πλατφόρμα.

Επίσης στο e-mail σας θα σας στέλνουμε επιλεγμένα άρθρα οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας.

Είναι αναγκαίο να συμμετέχετε στις κατ' οίκον εργασίες που θα λαμβάνετε από τους εισηγητές. Θα απαιτούνται από εσάς έως 2 ώρες για να αναπτύσσετε θέματα προσομοίωσης που θα σας δίνουμε από το 2ο μάθημα κάθε ενότητας και μετά. Τα αναπτυγμένα θέματά σας, θα μας τα στέλνετε με σκαναρισμένα με e-mail και εμείς θα σας τα επιστρέφουμε όταν διορθωθούν από τους καθηγητές μας (με σχόλια, υποδείξεις, βαθμό κλίμακας 0-50 κ.λ.π.).

19/1/2018
16/1/2018

Δείγμα ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών διαγωνισμού ΑΑΔΕ.

3/1/2018

Σε πολύ σύντομο χρόνο ολοκληρώνεται η υλοποίηση της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Όσοι υποψήφιοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την προετοιμασία τους αρχικά στους διαγωνισμούς:

α) ΕΣΔΔΑ και β) ΑΑΔΕ, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τα μαθήματα (on-line) συμμετέχοντας διαδραστικά και θέτοντας απορίες στους εισηγητές.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα επαναληπτικών παρακολουθήσεων του μαθήματος βιντεοσκοπημένου στο χρόνο και στη μέρα που επιθυμεί ο υποψήφιος (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση), όπως επίσης και η λήψη των σημειώσεων και σε έντυπη μορφή. Μέχρι τη διενέργεια των διαγωνισμών οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν (χωρίς έξτρα επιβάρυνση) ο,τιδήποτε νεώτερο υλικό ηλεκτρονικής ή έντυπης μορφής.

Λεπτομέρειες, πληροφορίες στη γραμματεία.

Η έγκαιρη δήλωση προτιμήσεων ωραρίων από τους υποψηφίους για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση των πρώτων δοκιμαστικών μαθημάτων είναι απαραίτητη για την ορθή τήρηση της σειράς προτεραιότητας και της κατάταξης σε τμήματα. 

22/12/2017

Αναμενόμενες οι τροποποιήσεις-διορθώσεις στην ύλη της Λογιστικής για την κατηγορία ΠΕ102. Στην ύλη του μαθήματος έχουμε πλέον: Γενικά περί Ε.Λ.Π. και όχι: Γενικά περί ΕΛ.Γ.Λ.Σ. Επίσης Λογιστικά βιβλία και στοιχεία σύμφωνα με τα Ε.Λ.Π και όχι σύμφωνα με το ΕΛ.Γ.Λ.Σ. Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 44/21-12-2017 τ. ΑΣΕΠ, με το οποίο τροποποιείται η εξεταστέα ύλη του εν λόγω μαθήματος.

5/12/2017:

Η ΕΣΔΔΑ απέστειλε κάλεσμα στα αρμόδια υπουργεία για να καταγράψουν τις κενές θέσεις που είναι προς κάλυψη για τον επερχόμενο διαγωνισμό του 2018. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

1/12/2017:

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προετοιμασίας για την ΑΑΔΕ (Εφοριακών-Τελωνιακών) εδώ.

 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 3 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 18 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ

Οι θέσεις και η κατανομή (Δείτε αναλυτικά)

1/12/2017:

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ. Δείτε την εδώ

22/11/2017:

 

 

Ο διαγωνισμός για την ΑΑΔΕ περιλαμβάνει συνολικά 548 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις ακόλουθες κατηγορίες.

ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

297 θέσεις

Σύνολο: 372 θέσεις

Κατηγορία: 102

ΠΕ ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ

75 θέσεις

ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (με πτυχίο Νομικής)

110 θέσεις

Σύνολο: 154 θέσεις

Κατηγορία: 101

ΠΕ ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ (με πτυχίο Νομικής)

44 θέσεις

ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (με πτυχίο Στατιστικής)

11 θέσεις

Σύνολο: 22 θέσεις

Κατηγορία: 103

ΠΕ ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ(με πτυχίο Στατιστικής)

11 θέσεις

 

Τα αποδεκτά πτυχία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι :

Κωδικός πτυχίου 101: Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Νομικής. *
Κωδικός πτυχίου 102: Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Δημόσιας Διοίκησης ή Δημοσίων Οικονομικών ή Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Οικονομικών ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή Πολιτικής Επιστήμης ή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ή Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων ή Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής. *
Κωδικός πτυχίου 103: Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών − Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών- Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών –Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών.*

Απαραίτητα πρόσθετα προσόντα
ΚΩΔ. 001: Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα : (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

ΚΩΔ. 002: Καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας.
Δείτε τον πίνακα κατανομής θέσεων για το διαγωνισμό 1Γ/2017 ΑΑΔΕ

22/11/2017:

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Γ/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση πεντακοσίων σαράντα οκτώ  (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων)     (Πηγή: asep.gr)

2/11/2017:

Μέσω γραπτού διαγωνισμού αναμένται να προσληφθούν 548 μόνιμοι υπάλληλοι για τη στελέχωση και ενίσχυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΣΕΠ η νέα μεγάλη προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου και οι αιτήσεις θα «τρέξουν» μέσα στο Δεκέμβριο.
Τις επόμενες μέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Επιλογής Προσωπικού αναμένεται να στειλει για ΦΕΚ την προκήρυξη. Στις υπηρεσίες, όπου θα απορροφηθούν οι επιτυχόντες του επικείμενου διαγωνισμού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και Τελωνεία της χώρας. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι ΠΕ Εφοριακοί και ΠΕ Τελωνιακοί.
(πηγή : e-dimosio.gr)

31/10/2017:

Δείτε το πρόγραμμα προετοιμασίας για τον επικείμενο γραπτό διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών.

29/10/2017:

Αναμένεται νέος γραπτός διαγωνισμός για 520 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί εντός του πρώτου 15πενθημέρου του Νοεμβρίου. Στις υπηρεσίες, όπου θα απορροφηθούν οι επιτυχόντες του επικείμενου διαγωνισμού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και Τελωνεία της χώρας.                                                                             (Πηγή: aftodioikisi.gr)

24/10/2017:

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων για τη Σχολή Δικαστών. Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

9/10/2017:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το τι ισχύει φέτος για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις 2017 (Πηγή: www.alfavita.gr)

28/9/2017:

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για τον 24 διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δικαστών.  Διοικητική Δικαιοσύνη, σαράντα (40) θέσεις,
Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις, Εισαγγελείς, δέκα έξι (16) θέσεις.
Το προκριματικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και Ιανουάριο του 2018.
Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.

15/9/2017:

Ο νέος κύκλος μαθημάτων για το διαγωνισμό του Ν.Σ.Κ. ξεκινάει τη Δευτέρα 2/10/2017. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα.

13/9/2017:

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα για το διαγωνισμό του Διπλωματικού Σώματος. Η προετοιμασία ξεκινάει στις 25/9/2017.

12/9/2017:

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Κύπρου: Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει το Πρόγραμμα των Γραπτών Εξετάσεων Εκπαιδευτικών για Εγγραφή και Κατάταξη στον Πίνακα Διορισίμων 2017, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 04/11/2017 μέχρι και τις 10/11/2017. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

28/8/2017:

Διαγωνισμός Νομικού Συμβουλίου του κράτους: Ν. 4484/2017. αρ. 29, μεταβολή στις προϋποθέσεις συμμετοχής: δύνανται να συμμετέχουν δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί, χωρίς προηγούμενη άσκηση δικηγορίας, ετών 26 έως 40.
"3.α) Η παρ. 4 του άρθρου 30 του ν. 3086/2002, αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Ως μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διορίζονται, κατόπιν διαγωνισμού, όσοι είναι δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί, έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται, ως τυπικό προσόν, η άριστη γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας, που αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39).».

20/7/2017:

Υπουργείο Παιδείας: Οι αλλαγές στις κατατακτήριες εξετάσεις (τροπολογία). Άρθρο 74: «4. Υπέρβαση του ποσοστού των κατατάξεων δεν επιτρέπεται. Η επιλογή των υποψηφίων για κατάταξη πτυχιούχων γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα, όπως ειδικότερα ορίζεται στον Εσωτερικό Κανονισμό του οικείου Α.Ε.Ι. Στην επιλογή των υποψηφίων με εξετάσεις διασφαλίζεται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Δεν επιτρέπεται επιλογή υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο κατατασσόμενο στο Τμήμα υποδοχής ως υπεράριθμων.
5. Το εξάμηνο κατάταξης πτυχιούχων σε Τμήμα ορίζεται στον Εσωτερικό Κανονισμό του οικείου Α.Ε.Ι.  και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για Τμήματα Σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για πενταετή ή τετραετή φοίτηση. Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος υποδοχής οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος αυτού που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο Τμήμα ή τη Σχολή προέλευσης. Με την ίδια απόφαση, οι κατατασσόμενοι υποχρεώνονται να εξεταστούν σε μαθήματα ή ασκήσεις, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κρίνεται ότι δεν διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο Τμήμα ή τη Σχολή προέλευσης. Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος υποδοχής.» (Πηγή: www.alfavita.gr)

12/7/2017:

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Κύπρου: Συνολικά 17.417 υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «ο τελικός αριθμός των υποψηφίων που θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις αναμένεται να είναι μικρότερος, αφού σε ορισμένες ειδικότητες δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις, λόγω του μικρού αριθμού διαθέσιμων θέσεων, μικρότερος από έξι». Στο πρώτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α θα πρέπει να δημιουργήσει ηλεκτρονικό λογαριασμό πρόσβασης στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία με τα οποία έχει υποβάλει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΕΕΥ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι απαραίτητο ο/η κάθε υποψήφιος/α να διαθέτει προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Στο δεύτερο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό του/της ταχυδρομείο (email) θα προχωρεί στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του/της επιλέγοντας τον σύνδεσμο ενεργοποίησης που θα του έχει αποσταλεί από το σύστημα στο στάδιο ένα.
Στο τρίτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του/της ταχυδρομείου, καθώς επίσης και τον κωδικό πρόσβασης που δημιούργησε στο στάδιο ένα, θα αποκτά πρόσβαση στην αίτηση, την οποία και θα συμπληρώνει. (
Πηγή:http://www.sigmalive.com
)

1/7/2017:

Aπό φέτος (2017) στο ειδησεογραφικό site ''zougla.gr'' θα παρατίθενται άρθρα Μικρομακροικονομίας του συνεργάτη των φροντιστηρίων μας καθηγητή Οικονομικών-Χρηματοοικονομικών κ. Κων/νου Βουδούρη που θα άπτονται της τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας.
Το περιεχόμενο των άρθρων είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για την ανάπτυξη θεμάτων αντίστοιχων με αυτών που τίθενται στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΕΣΔΔΑ.
Δείτε εδώ τα άρθρα μας.

21/6/2017:

Νέα θερινά τμήματα για το διαγωνισμό τηε Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

17/6/2017:

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Κύπρου: Σε ό,τι αφορά τις γραπτές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2017, το Υπ. Παιδείας εξήγησε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προβούν στις ακόλουθες δύο ενέργειες για να μπορούν να παρακαθίσουν σε αυτές:

1)Υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΕΕΥ, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 το αργότερο. Δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις πέραν αυτής της ημερομηνίας.
2)Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπ. Παιδείας και καταβολή των απαιτούμενων τελών.
Το ύψος των τελών που θα καθοριστεί από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας και οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων στην Υπηρεσία Εξετάσεων υπολογίζεται να καθοριστούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας, η Υπηρεσία Εξετάσεων, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υποβολής όλων των αιτήσεων και λάβει γνώση του τελικού αριθμού συμμετεχόντων, θα προχωρήσει στον τελικό καθορισμό του προγράμματος διεξαγωγής των εξετάσεων, στον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων και στην αποστολή των δελτίων υποψηφίων.

9/6/2017:

Τροποποιήσεις στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, με επαναφορά των ειδικών γραπτών διαγωνισμών και επανεκτίμηση των κριτηρίων αξιολόγησης των υποψηφίων, προτείνει, μεταξύ άλλων, το ΑΣΕΠ μέσω της ετήσιας έκθεσής του.

Στην 60σέλιδη έκθεσή της, η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει ότι την τελευταία τετραετία έχει παρατηρηθεί μία αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο ως εποχικό και έκτακτο προσωπικό κατά 21,31% και μία μείωση του αριθμού των τακτικών υπαλλήλων του Δημοσίου κατά 5,6%.

Ειδικότερα, το 2016 προκηρύχθηκαν 5.584 θέσεις μονίμων υπαλλήλων, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, ενώ ελέγχθηκαν ανακοινώσεις για 12.125 θέσεις εποχικού προσωπικού, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Από το σύνολο των περυσινών μονίμων προσλήψεων, τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό 62,43% είχε το υπουργείο Υγείας (μαζί με το ΕΚΑΒ) και ακολουθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με 11,19%, ενώ για το εποχικό προσωπικό σε υπουργεία οι τέσσερις στις δέκα θέσεις αφορούσαν το ενιαίο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση, το ΑΣΕΠ επισημαίνει την ανάγκη να πραγματοποιείται με έναν συνδυασμό α) ειδικής γραπτής δοκιμασίας που θα διεξάγεται περιοδικά (π.χ. ανά τριετία), τα αποτελέσματα της οποίας θα ισχύουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και β) τυπικών προσόντων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδίως ΠΕ (Πανεπιστημιακής) και ΤΕ (Τεχνολογικής) κατηγορίας, θα μπορούσε να περιλαμβάνεται και η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους διοριστέους και έναν αριθμό επιλαχόντων.

Σημειώνεται, ότι η ειδική γραπτή διαδικασία, ενώ προβλέπεται από τον ν. 3812/2009, εφαρμόστηκε το 2009 αλλά έκτοτε δεν επαναλήφθηκε.

Το ΑΣΕΠ προτείνει, επίσης, να γίνει μία επανεκτίμηση των κριτηρίων αξιολόγησης των υποψηφίων, καθώς διαπιστώνει προβλήματα σε ό,τι αφορά τα κριτήρια πρόσληψης εποχικού προσωπικού. Όπως αναφέρει:

1. Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ο βαθμός του πτυχίου, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν είναι ίδια η ευκολία ή δυσκολία με την οποία κάθε τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ δίδει έναν υψηλό βαθμό στους φοιτητές ή σπουδαστές του.

2. Έχει, επίσης, σημαντική βαρύτητα ο μεταπτυχιακός τίτλος, ενώ με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η σημασία του τίτλου ως μέτρου σύγκρισης των προσόντων των υποψηφίων.

3. Παρατηρούνται σημαντικές δυσχέρειες και υπάρχουν σημαντικές δικαστικές αμφισβητήσεις ως προς τον τρόπο απόδειξης της επαγγελματικής εμπειρίας και ως προς τη συνάφεια αυτής προς το αντικείμενο εργασίας των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Η ανεξάρτητη αρχή ζητεί, ακόμη, να απλοποιηθεί η νομοθεσία για τις προσλήψεις, καθώς, όπως σημειώνει, συνυπάρχουν 31 διαφορετικές διατάξεις που η κάθε μία αφορά σε διαφορετική κατηγορία προσλήψεων στο Δημόσιο, όπου παρατηρούνται σημαντικές διαφορές είτε στη διαδικασία, είτε στα κριτήρια επιλογής ή στην κατανομή του ελέγχου μεταξύ του ΑΣΕΠ και των εμπλεκόμενων φορέων. Όπως τονίζει, ο ν. 2190/1994 (γνωστός και ως «νόμος Πεπονή»), με τον οποίο ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ, αποτελεί έναν από τους πλέον τροποποιημένους νόμους της Μεταπολίτευσης που είναι σε ισχύ, καθώς τα συνολικά 24 άρθρα του έχουν τροποποιηθεί 137 φορές, «επίδοση, η οποία είναι εφάμιλλη των νόμων φορολογικής ή κοινωνικοασφαλιστικής φύσης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

10/5/2017:

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες Επιτυχόντων του Γ΄ Σταδίου «ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ» του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 32 θέσεων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

12/4/2017:

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή δεκαπέντε (15) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών. Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 θα αρχίσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών δεκαπέντε (15) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

10/4/2017:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός των υποψηφίων δικαστικών επιμελητών ο οποίος
θα διενεργηθεί στις 26 Μαΐου 2017.

10/4/2017:

Με νομοθετική ρύθμιση αλλάζει το σύστημα εξετάσεων στην Εθνική Σχολή Δικαστών με σκοπό να ενισχυθεί η διαφάνεια και η αξιοκρατική επιλογή, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή, προς ψήφιση αλλάξει την αναλογία στην αξιολόγηση των προφορικών και των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις προφορικές εξετάσεις στο εξής το ποσοστό της αξιολόγησης του μέσου όρου μειώνεται από το 30% που ήταν σήμερα στο 15% ενώ αντίστοιχα αυξάνονται τα ποσοστά αξιολόγηση του μέσου όρου των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων από το 70% που είναι σήμερα στο 85%.     (πηγή: in.gr)

7/4/2017:

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.  τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Γ/2015 του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 32 θέσεων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων αρχίζει από την 7η Απριλίου 2017, ημέρα Παρασκευή και λήγει με την πάροδο της 18ης Απριλίου 2017, ημέρας Τρίτης. Η άσκηση των ενστάσεων επιτρέπεται για οποιονδήποτε λόγο πλην της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης (Α’ και Β’ σταδίου). Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί Ανακοίνωση-Πρόσκληση για τη διενέργεια του  Γ΄ σταδίου του διαγωνισμού, την Ορθοφωνία.

3/4/2017:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον εισαγωγικό διαγωνισμό στη Διπλωματική Ακαδημία. Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.6, άρθρο 66 και άρθρο 91 Οργανισμού Υπουργείου Εξωτερικών όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 4451/2017, καταργείται το ανώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής στο διαγωνισμό. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση με τις αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα εδώ.

17/3/2017:

Νέα προκήρυξη για την εισαγωγή 300 Δοκίμων στο Λιμενικό Σώμα ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και σύμφωνα μεαποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news έχει ήδη κατατεθεί αίτημα έγκρισης προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006.

Συγκεκριμένα ήδη πριν από λίγες ημέρες, έχει υπεβλήθη νέο αίτημα για προκήρυξη διαγωνισμού για 300 προσλήψεις Δοκίμων Λιμενικών προκειμένου να εγκριθεί με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, για τα έτη 2017-2018. Οι προσλήψεις σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news κρίνονται απαραίτητες ώστε να καλυφθούν κρίσιμα κενά στο Λιμενικό Σώμα αφού η οργανική σύνθεση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει διαμορφωθεί στις 8.000 αντί των 10.250 θέσεων όπως προβλέπει απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το σχέδιο στελέχωσης των Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά κενά στις οργανικές θέσεις όλων των Λιμενικών Αρχών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδω.  

15/3/2017:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου σχετικά με το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

8/3/2017:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΛΕΓΚΤΩΝ Υ.Π.Α.

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα αποτελέσματα της βαθμολογίας των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στην εξέταση του Β’ Σταδίου του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά τριάντα δύο (32) κενών οργανικών θέσεων, μονίμων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα:

α) Ο αλφαβητικ