ΕΣΔΔΑ (Επιστροφή στο κεντρικό menu)

Πρόγραμμα μαθημάτων e-learning ΕΣΔΔΑ

Περιεχόμενα μαθημάτων E-learning

Οργάνωση Κράτους

Μικρομακροοικονομία

Γενικές Γνώσεις

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ε - l e a r n i n g
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΣΔΔΑ
ΣΤΡΑΤ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ 2020
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ε.Υ.Π. 2019
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2018
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
EPSO
ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΣΕΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ Υ.Π.Α
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΩΝ
ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΕIC
ΕΑΠ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ E - LEARNING ΕΣΔΔΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Οργάνωση Και Λειτουργία Του Κράτους

88 ώρες

Πατρίκιος 
(Διδάκτωρ Διοικητικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών)

Μικρο-Μακροοικονομία  

80 ώρες

Βεργίδης
s Πολ. Οικονομίας
, Συγγραφέας Βιβλίων Ασέπ)

Γενικές Γνώσεις

40 ώρες

Μερεντίτης Χρήστος
(Φιλόλογος
, Συγγραφέας Βιβλίων Ασέπ)

Σύνολο ωρών:

208 ώρες!!

 

 

Α) Γενικές πληροφορίες

Καλύπτουμε βιντεοσκοπημένα τα μαθήματα της Οργάνωσης & Λειτουργίας του Κράτους, της Μικρομακροοικονομίας και των Γενικών Γνώσεων για το διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ, τα οποία έχουμε ανεβάσει στην πλατφόρμα. 

Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια εικόνα για την ποιότητα της δουλειάς μας παρακολουθώντας χωρίς καμμία επιβάρυνση τα πρώτα μαθήματα του Κράτους και της Οικονομίας κατ' επανάληψη όσες φορές θέλετε για 1 εβδομάδα, μπαίνοντας στο e-learning site μας: https://learn.kollintzas.gr

 

Για να παραλάβετε το username και το password, απλώς μας ενημερώνετε με e-mail στο pfkollintza@yahoo.gr ή τηλεφωνικά στο 2103300296-7. 

  • Δεν υπάρχουν μαθητές στην τάξη και έτσι το μάθημα είναι σαν "ιδιαίτερο". Τα μαθήματα είναι βιντεοσκοπημένα με κάμερα υψηλής ποιότητας (high definition) και προτζέκτορα οροφής.

  •  Υπάρχουν ειδικά βίντεο με εμβάθυνση σε θέματα θεωρίας, αναλυτικές απαντήσεις στα ειδικευμένα ερωτήματα των φυλλαδίων στη Μίκρο-Μάκρο, και αναλυτικές επίσης βιντεοπαρουσιάσεις σε παλαιά τεθέντα θέματα ΕΣΔΔΑ (Κράτους-Οικονομίας) κληρωθέντα ή μη.

  • Κάθε 4ωρη διδακτική συνάντηση είναι ''κομμένη'' σε 2 έως 6 βίντεο καθένα εκ των οποίων έχει τίτλο που περιγράφει το περιεχόμενό του.  Έτσι η πλοήγηση του υποψηφίου στο μενού γίνεται εύχρηστη και προπαντός η αναζήτηση του συγκεκριμένου σημείου της ύλης ταχύτερη.

Β) Τρόπος μελέτης παρακολούθησης προγράμματος βιντεομαθημάτων - e-learning ΕΣΔΔΑ

Με το που εγγράφεστε στο πρόγραμμα βιντεομαθημάτων e-learning, ''ανοίγουν'' όλα τα μαθήματα τα οποία έχετε πάρει.

Αν π.χ. πάρετε όλο το πακέτο, από διδακτικής πλευράς σας προτείνουμε να παρακολουθείτε παράλληλα ανά εβδομάδα ισομερώς τα 2 βασικά μαθήματα, ξεκινώντας από Μίκρο (και ύστερα τη Μάκρο) αφενός και παράλληλα Συνταγματικό και Πολ. Επιστήμες (διότι συνδέονται εννοιολογικώς αλλά και εξεταστικώς) αφήνοντας το Ευρωπαϊκό για αργότερα. Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δώσετε στις αναλυτικές παρουσιάσεις: α) των παλαιών τεθέντων θεμάτων και β) σε πιθανά προς εξέταση θέματα.

Προφανώς υπάρχει η επιλογή να παρακολουθεί κανείς (όταν έχει αρκετές προγενέστερες γνώσεις είτε έχει ξαναδώσει άλλη φορά) όποια διδ. συνάντηση οποιουδήποτε μαθήματος επιθυμεί.

Για τις εργασίες έχουμε γράψει και στο προηγούμενο e-mail πως μας τις στέλνετε σκαναρισμένες και σας τις επιστρέφουμε αναλυτικά και με σχόλια διορθωμένες από τους εισηγητές

 

Γ) Αποθηκευμένα βιντεομαθήματα 

Τα βιντεομαθήματα για το διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ, θα παραμένουν  βιντεοσκοπημένα και θα τα βλέπετε (για τους εγγεγραμμένους υποψηφίους) όποτε θέλετε, μέχρι να γίνει ο επόμενος διαγωνισμός, με τουλάχιστο υπερτριπλάσιο χρόνο (700ώρες) από τη χρονική διάρκεια των μαθημάτων.

Την παρακολούθηση των μαθημάτων μπορείτε να την κατανείμετε χρονικά ''κατά το δοκούν'' σε όλο το χρονικό φάσμα από τότε που θα γραφτείτε έως να γίνει ο διαγωνισμός.  Πιστεύουμε πως με αυτό τον τρόπο αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες για επίτευξη αρκετά υψηλότερης βαθμολογίας στο γραπτό διαγωνισμό.

 

Δ) Συμμετοχή στις κατ’ οίκον εργασίες

Είναι  αναγκαίο να συμμετέχετε στις κατ' οίκον εργασίες που θα λαμβάνετε από τους εισηγητές.
Θα απαιτούνται από εσάς έως 2 ώρες για να αναπτύσσετε τα θέματα προσομοίωσης που θα παίρνετε.

Τα αναπτυγμένα θέματά σας, θα μας τα στέλνετε σκαναρισμένα με e-mail και εμείς θα σας τα επιστρέφουμε όταν διορθωθούν από τους καθηγητές μας (με σχόλια, υποδείξεις, βαθμό κλίμακας 0-50 κ.λ.π.). . Αυτές είναι 6 έως 10 ανά μάθημα περίπου. Μπορείτε να μας τις στέλνετε όποτε θέλετε. Συνιστάται να μας τις στέλνετε όταν θα έχετε προχωρήσει στη μελέτη των σημειώσεων και τη παρακολούθηση της επίλυσης θεμάτων ώστε να έχετε το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο.

 

Ε) Οn-line συναντήσεις.

Για τις ζωντανές παρακολουθήσεις, στο τέλος της Μίκρο, στο τέλος της Μάκρο, στο τέλος του Συνταγματικού, του Ευρωπαϊκού και των Πολ. Επιστημών (πρακτικά από την Άνοιξη του 2019), γίνονται online συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας όπου ο καθηγητής απαντά στις ερωτήσεις σας και όλες τις απορίες που είτε του θέτετε τη στιγμή εκείνη μέσω chat που τρέχει online είτε ζωντανά με μικρόφωνο, είτε μας τις έχετε δώσει στο e-mail του φροντιστηρίου και τις έχουμε δώσει ήδη εμείς στον καθηγητή από προηγου ένως.

Οποιαδήποτε όμως ερώτηση-απορία κ.λ.π. μπορείτε να μας τις στέλνετε στο e-mail του φροντιστηρίου οποτεδήποτε και να σας απαντάμε μέσω των καθηγητών μας άμεσα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να μας τηλεφωνείτε οποτεδήποτε από 11π.μ έως 8μ.μ. Στη διάθεσή σας.

 

ΣΤ) Διάρκεια μαθημάτων

Α. Μικρομακροοικονομία: 80ώρες (20 μαθήματα)

Η Μίκρο είναι 6 τετράωρα μαθήματα, η Μάκρο 10 μαθήματα, Online μαθήματα-Επίλυση αποριών-λύσεις παλαιών-πιθανών θεμάτων: 4 μαθήματα.


Β. Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους: 88ώρες (22 μαθήματα)

Το Συνταγματικό Δίκαιο και η Δημόσια Διοίκηση 6+2=8 μαθήματα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο 6 μαθήματα και οι Πολ. Επιστήμες 6 μαθήματα επίσης. Online μαθήματα-Επίλυση αποριών-λύσεις παλαιών-πιθανών θεμάτων: 2 μαθήματα.


Γ. Γενικές Γνώσεις και Δεξιότητες: 40ώρες (10 μαθήματα)

Οι Γενικές Γνώσεις κατηγοριοποιούνται με βάση τη συχνότητα των θεματικών εννοιών που έπεσαν στους 2 τελευταίους διαγωνισμούς σε:

α) Νεότερη Ιστορία: 4 μαθήματα, β) Λεκτικές Δεξιότητες: 2 μαθήματα, γ) Λογοτεχνία-Πολιτισμός: 1 μάθημα, δ) Αναλυτική Σκέψη: 3 μαθήματα, ε) Επικαιρότητα: 1 μάθημα)

 

Ζ) Τρόπος παραλαβής σημειώσεων

α) Τις διδακτικές σημειώσεις της κάθε διδακτικής συνάντησης των μαθημάτων μπορείτε να τις κατεβάζετε σε pdf από την πλατφόρμα.

   

β) Επιπρόσθετα στο e-mail σας θα σας στείλουμε:

i)) επιλεγμένα άρθρα οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας.

ii) τμήματα από εγχειρίδια επιλεγμένης βιβλιογραφίας για κάθε διδ. ενότητα, (που συνδέεονται με τη συγκεκριμένη διδασκαλία της τρέχουσας διδακτικής ενότητας)

 

 
 

Τιμή πακέτου μαθημάτων Α΄ Σταδίου:

 

Α) Με εφ' άπαξ καταβολή:  1250€

Με την εφάπαξ καταβολή έχετε πλέον πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα της προετοιμασίας ΕΣΔΔΑ, μέχρι να γίνει ο επόμενος διαγωνισμός και θα πάρετε όλες τις σημειώσεις στο e-mail σας άμεσα.

 

Β) Με δόσεις: 1450€ : Σε 3 δόσεις

Με τη καταβολή κάθε δόσης ''ανοίγουν'' τμηματικά όλα τα βιντεό-μαθήματα


Γ) Κόστος για κάθε ενότητα ξεχωριστά:
 

Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους (88 ώρες): 750€

Μικρο-Μακροοικονομία (80 ώρες): 700€

Γενικές Γνώσεις (40 ώρες): 250€