ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ε - l e a r n i n g
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΣΔΔΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ 2022
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ 2021
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΣΤΡΑΤ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ 2020
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ε.Υ.Π. 2019
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2018
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
EPSO
ΑΣΕΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ Υ.Π.Α
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΩΝ
ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΕIC
ΕΑΠ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
23/11/2018:

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας.  Έως 28/11/2018 οι αιτήσεις.

Δείτε την προκήρυξη στην αρχή της σελίδας. (Προκήρυξη 2018)

17/09/2014:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γραπτός Διαγωνισμός πρόσληψης υπαλλήλων του Κλάδου Κύριου Προσωπικού, Πτυχιούχων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που προκηρύχθηκε στις 04.07.2014, και θα διεξαχθεί από τον Α.Σ.Ε.Π. την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. –14.00 μ.μ. Στην ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα εξεταστικά κέντρα.

23/06/2014:

Σε 4 γνωστικά αντικείμενα οι εξετάσεις για την Εθνική

Αίτημα για τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού πρόσληψης 122 πτυχιούχων απηύθυνε η Εθνική Τράπεζα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν οργανικά κενά σε καίριες θέσεις των υποκαταστημάτων της ανά την επικράτεια.

Oπως είχε αποκαλύψει ήδη από τον Απρίλιο η «Εργασία», ο διαγωνισμός πρόσληψης των νέων πτυχιούχων προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, που θα αναφέρει τα προσόντα των υποψηφίων, το όριο ηλικίας αλλά και την κατανομή των θέσεων ανά υποκατάστημα.

Μέσα στο καλοκαίρι θα δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη, ενώ ο διαγωνισμός πρόσληψης των νέων πτυχιούχων προγραμματίζεται για το φθινόπωρο

Hδη το ΑΣΕΠ απάντησε θετικά στο αίτημα της ΕΤΕ, καθώς άλλωστε είχε αναλάβει και τον προηγούμενο διαγωνισμό της τράπεζας, που είχε προκηρυχθεί τον Φεβρουάριο του 2010.

Η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, την επιλογή των θεμάτων, τη μετάδοσή τους στα εξεταστικά κέντρα και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Η γραπτή εξέταση θα γίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών (multiple choice), ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις ενότητες: γλωσσικών δεξιοτήτων, αριθμητικών δεξιοτήτων, γενικών γνώσεων και ξένης γλώσσας (Αγγλικά).

Δεν αποκλείεται η τράπεζα να θέσει όριο ηλικίας στους υποψήφιους (πιθανότατα το 30ό έτος), ενώ σε επίπεδο πτυχίων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει σπουδές στις επιστήμες της Οικονομίας ή της Διοίκησης.

Σίγουρη θεωρείται τέλος η θέσπιση του κριτηρίου της εντοπιότητας για τις θέσεις των υποκαταστημάτων της περιφέρειας (να είναι κάτοικοι των Νομών ή των Νησιών που έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις επιλογής τους). (Πηγή: Έθνος Εργασία).

30/05/2014:

 

Οι προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα θα γίνουν με διαγωνισμό και θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι προσλήψεις αφορούν σε 200 πτυχιούχους μέσω διαγωνισμού και άλλους 200 νέους υπότροφους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης. Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο.

Οι προϋποθέσεις αναμένεται, σύμφωνα με την “Ημερησία” να είναι οι εξής:

Ελληνική Εθνικότητα. Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας Να έχουν πτυχίο τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης) ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο Να είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών Οι άνδρες να μην έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση
Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στις ενότητες: • Γλωσσικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Αριθμητικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Γενικών Γνώσεων και Ξένης Γλώσσας (Αγγλικά) Όσοι προσληφθούν: • Θα υπαχθούν στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας. • Θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια προπαίδευσης. Θα ενταχθούν στον Κλάδο Κύριου Προσωπικού με το βαθμό του Δοκίμου και αποδοχές που αντιστοιχούν στο αρχικό κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου του Κλάδου αυτού, πλέον τυχόν επιδομάτων, και στη συνέχεια θα λάβουν τις προβλεπόμενες από την Τράπεζα βαθμολογικές και μισθολογικές προωθήσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ και πτυχιούχους ΤΕΙ
Πηγή: Ημερησία.

02/05/2014:

Διαγωνισμό πρόσληψης τουλάχιστον νέων 200 πτυχιούχων προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης.
Ηδη διοικητικά στελέχη της ΕΤΕ ήρθαν σε επαφή με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, ζητώντας τη συνδρομή του στη διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι.
To φροντιστήριό μας θα ξεκινήσει άμεσα μαθήματα προετοιμασίας για το διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας σε κλειστά τμήματα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα της γραμματείας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 2018
Προκήρυξη 2018 Προκήρυξη 2014 Πληροφορίες
Διάρκεια μαθημάτων - Κόστος Θέματα Διαγωνισμού 2014-Παλαιότερα θέματα
  Πρόγραμμα μαθημάτων Σημειώσεις Διαγωνισμού Εθνικής Τράπεζας