TEST ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ανακοινώσεις σχετικά με το Τεστ Δεξιοτήτων

Η ταυτότητα του Τεστ Δεξιοτήτων

Κόστος Προετοιμασίας

Πρόγραμμα Προετοιμασίας

Διδακτικές Ενότητες Εισηγήσεων

Σημειώσεις Τεστ Δεξιοτήτων

Προκήρυξη 2007  -   Αίτηση

Θέματα 2009 - Στατιστικά στοιχεία

Αποτελέσματα 1ου Διαγωνισμού Τεστ Δεξιοτήτων  ->

Α-Ε

Ζ-Κ

Λ-Ο

Π-Ω

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ του 2011 ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ "ΕΡΓΑΣΙΑ" 17/5/2011

Τη ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη θέσπιση παράβολου συμμετοχής (40€) στο φετινό Τεστ Δεξιοτήτων, αναμένει το ΑΣΕΠ, προκειμένου να ξεκινήσει την κατάρτιση της σχετικής προκήρυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΕΡΓΑΣΙΑΣ" η προκήρυξη του νέου Τεστ θα εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο , οι αιτήσεις των υποψηφίων θα είναι ηλεκτρονικές , ενώ η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

50.000 αναμένονται οι υποψήφιοι του Τεστ Δεξιοτήτων.

Στην ειδική γραπτή δοκιμασία μπορούν να συμμετάσχουν όσοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων κατέχουν βασικό τίτλο σπουδών ΑΕΙ, ΤΕΙ ή Απολυτήριο Λυκείου.

Η συμμετοχή των υποψηφίων στο νέο Τεστ αναμένεται να κυμανθεί σε μικρότερα επίπεδα από εκείνα του προηγούμενου, χωρίς ωστόσο να υποχωρήσει κάτω από 50.000 αιτήσεις. Και αυτό γιατί τα μόρια της ειδικής γραπτής δοκιμασίας θεωρούνται πολύτιμος σύμμαχος για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Δημόσιο, δεδομένου ότι έστω και τα 150 μόρια που έχει εξασφαλίσει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ισοβαθμούν με ένα μεταπτυχιακό τίτλο και άρα αυξάνουν τις πιθανότητες διορισμού εκείνων που τα διαθέτουν. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Βέης, επεξεργάζεται την ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων και παράβολων για το τεστ.

Το δεύτερο κατά σειρά Τεστ επιφυλάσσει για τους συμμετέχοντες τρεις καινοτομίες:

  • Οι αιτήσεις θα είναι ηλεκτρονικές, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος καταμέτρησης τους και να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι.

  • Θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής (που πιθανότατα θα είναι ηλεκτρονικό) και θα ανέρχεται στα 40 ευρώ .

  • Η βαθμολογία που συγκεντρώνεται θα ισχύει για 10 χρόνια πλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εργασίας , αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει την τροπολογία για το Τεστ, το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει την κατάρτιση της σχετικής προκήρυξης.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει το προεδρείο της Ανεξάρτητης Αρχής έχουν να κάνουν με τον χρόνο διενέργειας της γραπτής εξέτασης, που συνδέεται άρρηκτα με τη μεγάλη προκήρυξη της Υγείας. Το πιο αισιόδοξο σενάριο αφορά τη διενέργειά του άμεσα (μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις), προκειμένου τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι να μετρήσουν στους κυλιόμενους πίνακες κατάταξης του νοσηλευτικού προσωπικού. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πίεζε προς τα πίσω την προκήρυξη της Υγείας, εξασφαλίζοντας όμως ίσους όρους για παλαιούς και νέους υποψήφιους στον μεγαλύτερο διαγωνισμό του 2011. Εναλλακτικά, εξετάζεται η διεξαγωγή του το προσεχές φθινόπωρο και η έκδοση της προκήρυξη μέσα στο καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση οι κυλιόμενοι πίνακες θα είναι υπό κατάρτιση, αναμένοντας τη βαθμολογία του Τεστ, πριν ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα νέα δεδομένα του Νόμου Ραγκούση η ειδική γραπτή εξέταση αποκτά πλέον μεγαλύτερη βαρύτητα ως προσόν διορισμού, καθώς η επίδοση του κάθε υποψήφιου (πολλαπλασιασμένη με τον συντελεστή 3) μετρά για δέκα χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να απαντήσουν σε 100 βαθμολογικά ισοδύναμες ερωτήσεις, με τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις η καθεμία (μέθοδος πολλαπλών επιλογών), ενώ στην εξέταση προβλέπεται και αρνητική βαθμολόγηση για κάθε λανθασμένη απάντηση. Στον προηγούμενο διαγωνισμό που διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου του 2008, συμμετείχαν 103.598 υποψήφιοι, από τους 175.789 που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής από όλη τη χώρα. Από εκείνους που έλαβαν μέρος στην ειδική δοκιμασία μόλις ένας στους δύο πέτυχε βαθμολογία άνω του 54,2, ενώ μόλις 134 άτομα άγγιξαν το άριστα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ε - l e a r n i n g
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΣΔΔΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
EPSO
ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΣΕΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ Υ.Π.Α
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙAΓ/ΣΜΟΣ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2014
ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΕIC
ΕΑΠ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ